Kultúra koronavírus

Az egyik koronavírusos beteg színházi előadáson járt az Artus Stúdióban

A Kérész Művek február 29-i előadásán ott volt az az iráni házaspár, amelynek egyik tagja bizonyítottan koronavírus-fertőzött.

A Kérész Művek február 29-i előadásán részt vett egy koronavírussal fertőzött beteg az Artus Stúdióban. Az Artus honlapján teszi tisztába az egymásnak ellentmondó eseményeket.

2020. február 29-én Kérész Művek előadás volt az Artus Stúdióban. Azt tudtuk, hogy egy iráni házaspár is van a nézők között, hiszen személyesen ismerjük őket. A feleséggel korábban együtt dolgoztunk. Tudtuk, hogy a férj is egy magyarországi egyetem hallgatója. Jelenleg mindketten Magyarországon élnek. Arról nem volt tudomásunk, hogy mostanában Iránban jártak, vagyis, hogy fertőzött területről érkeztek. Március 5.-én csütörtök délelőtt érkezett hozzánk e-mailen a hír az iráni férfi feleségétől, hogy a férjének pozitív lett a koronavírus tesztje, és mindkettőjüket karanténban tartják a Szent László kórházban kivizsgálásra. A feleség még vár a tesztje eredményére.

– áll a közleményben. Az illető az egyik azon fertőzöttek közül, akiről Orbán Viktor hírt adott az első két megbetegedést bejelentő posztjában. Az Artus felvette a kapcsolatot a hivatalos szervekkel, tájékoztatták őket a helyzetről, és az ott kapott útmutatás szerint jártak el.

A jegyrendelések és online vásárlások alapján a nézőket azonnal felkutattuk és informáltuk. Írásban tájékoztattuk a szereplőket, illetve mindazokat, akik az előadás óta az Artusban jártak, valamint azon személyeket, akik tervezték, hogy az Artusba jönnek. Minden közeljövőben az Artus Stúdióban szervezett megbeszélésünket lemondtuk.

– írják. Azóta kiderült, hogy a feleség tesztje negatív, amiről szintén tájékoztatták az érintetteket.

Kiemelt kép: 24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik