Nagyvilág koronavírus

A koronavírus elérte a Vatikánt

A Vatikán a BBC érdeklődésére megerősítette, hogy pozitív koronavírus-teszttel rendelkező személyt kezelnek a városállam kórházában.

A Vatikán kórháza felfüggesztette az összes nem létfontosságú beavatkozást igénylő beteg felvételét, csak a baleseti és sürgősségi osztályát tartja nyitva.

Az olasz polgári védelem csütörtöki adatai szerint az elmúlt 24 órában 107-ről 148-ra nőtt a halálos áldozatok száma Olaszországban. Az új koronavírussal fertőzöttek száma ugyanakkor az előző napi 3089-ről 3858-ra nőtt. A polgári védelem vezetője Angelo Borrelli szerint csütörtökre 414 fertőzött gyógyult meg teljesen az előző napi 276 után.  Borrelli hangoztatta, hogy az olaszországi egészségügyi rendszer és kórházak telítettsége nem ért még el kritikus szintet, bírják a betegek ellátását. A legtöbb fertőzöttet számláló Lombardia tartományban ugyanakkor leállították az ambuláns kezelést, valamint a nem életmentő műtéteket.

A fertőzés 14 napja jelent meg Olaszországban, és a gócai az ország északi részében vannak, de az ország mind a 20 régiójából jelentettek már fertőzötteket.

Kiemelt kép: Oleksandr Rupeta/NurPhoto via Getty Images

Ajánlott videó

Olvasói sztorik