Kultúra koronavírus

Koronavírus: A Metropolitan Opera művészei is karanténba kerülhetnek

Az operaház 14 napos karantént rendelt el minden olyan művésze számára, aki az új koronavírussal fertőzött helyről érkezik New Yorkba.

Diane Zola, a Met vezérigazgató-helyettese emailben tájékoztatta a művészek menedzsereit, hogy minden olyan művésznek, aki az amerikai járványügyi központ (CDC) által megnevezett koronavírussal fertőzött országból érkezik New Yorkba, 14 napra magától karanténba kell vonulnia – írja az MTI. A CDC eddig Kínát, Iránt, Dél-Koreát, Japánt, Olaszországot és Hongkongot tette fel erre a listára. Zola jelezte a menedzsereknek, alakítsák úgy a művészek programjait, hogy New Yorkba érkezésük után 14 napra karanténba tudjanak vonulni a próbák előtt, illetve halasszák el próbáikat. Mint hozzátette, a művészek nem kapnak pénzbüntetést a karantén miatti késlekedésért.

A koronavírus világszerte sok országban nehezíti meg kulturális és egyéb intézmények működését. Nemcsak az új Bond-film premierjét, vagy a Velencei Biennálét halasztják el, de az olasz kormány például a napokban úgy döntött, hogy csütörtöktől minden iskolát bezárnak az országban, és Iránban is hasonlóan radikális lépéssel igyekszenek megakasztani a vírus terjedését. Magyarországon egyelőre messze nem ilyen súlyos a helyzet, de itt is fújtak már le rendezvényeket a járvány miatt.

Kiemelt kép: Getty Images

Ajánlott videó

Olvasói sztorik