Kultúra

Bán Teodóra nem tudja elfogadni a Szabad Tér Színház kettős vezetését

A közgyűlés által megszavazott kettős ügyvezetést nem tudom elfogadni

– nyilatkozta a Népszavának Bán Teodóra, a Szabad Tér Színház eddigi ügyvezetője.

Tegnap írtuk meg, hogy a Fővárosi Közgyűlés szerdán úgy döntött, kettős vezetése lesz a Szabad Tér Színháznak: a Margitszigeti Szabadtéri Színpadot Bán Teodóra, a Városmajori Szabadtéri Színpadot Benkő Nóra irányítja majd.

Karácsony Gergely a Szabad Tér Színház kettéválasztását javasolja
Benkő Nóra vezetné a Városmajori Szabadtéri Színházat,Bán Teodóra pedig a Margitszigeti Szabadtéri Színpadot.

Bán Teodóra kikötötte, hogy amennyiben két önálló cég irányítaná a Margitszigeti Szabadtéri Színpadot és a Városmajori Szabadtéri Színpadot, akkor vállalná a margitszigeti helyszín irányítását. Emellett szeretné, ha hat hónappal meghosszabbítanák a március elsején lejáró mandátumát, hogy a mostani nyári szezont, amit előkészített, még az eredeti tervek szerint le tudja bonyolítani.

Bán Teodóra a lapnak hangsúlyozta, ezen kikötéseit nem ultimátumnak, hanem „logikus és gyakorlatban működő konstrukciós javaslatnak szánja”.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter kedden közölte, hogy a kormány felfüggeszti a színházak finanszírozásáról szóló tárgyalásokat a fővárossal, amennyiben a Fővárosi Közgyűlés a szakmai bizottság által nem támogatott Benkő Nórát választja meg a Szabad Tér Színház ügyvezetőjévé.

Bán Teodóra miatt rezeg a léc a főváros és a kormány színházakat érintő egyezségét illetően
A kormány bejelentette, amennyiben nem Bán Teodóra lesz a Szabad Tér Színház igazgatója, a kormány nem finanszírozza tovább a budapesti színházakat. 

Kiemelt kép: Mohai Balázs / MTI

Ajánlott videó

Olvasói sztorik