Kultúra

Karácsony Gergely a Szabad Tér Színház kettéválasztását javasolja

Mint azt megírtuk, Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Láng Zsolt, a fővárosi Fidesz-frakció vezetője keddi sajtótájékoztatóján ultimátumot intézett Karácsony Gergely főpolgármesterhez: amennyiben nem az intézményt eddig vezető Bán Teodóra lesz a Szabad Tér Színház következő igazgatója, hanem a DK által javasolt Benkő Nóra, megszakítják a tárgyalásokat a fővárossal, és a kormány nem finanszírozza tovább a budapesti színházakat.

Bán Teodóra miatt rezeg a léc a főváros és a kormány színházakat érintő egyezségét illetően
A kormány bejelentette, amennyiben nem Bán Teodóra lesz a Szabad Tér Színház igazgatója, a kormány nem finanszírozza tovább a budapesti színházakat. 

Karácsony Gergely erre az Index információi szerint a szerdai zárt közgyűlés szünetében egy olyan módosító javaslatot nyújtott be, amely szerint a Szabad Tér Színházat gyakorlatilag kettéosztanák: Benkő Nóra vezetné a Városmajori Szabadtéri Színházat,
Bán Teodóra pedig a Margitszigeti Szabadtéri Színpadot. A fővárosi költségvetést azóta megszavazták, a Szabad Tér Színház sorsáról pedig beszámolunk majd.

Kiemelt kép: Ivándi-Szabó-Balázs / 24.hu

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik