Kultúra

Brad Pitt elárulta fergeteges köszönőbeszédei titkát

Nem profi beszédírók, csak vicces barátok segítettek. Akad köztük elég nagy név is.

Ha a köszönőbeszédekért osztanának díjakat, akkor az idei díjszezont egész biztosan Joaquin Phoenix és Brad Pitt nyerné. Míg a Joker főszereplője arra használta az értékes másodperceket, a Golden Globe-tól az Oscar-gáláig, minden színpadon, hogy a veganizmus és egyéb igaz ügyek mellett hívja harcba a filmcsillagokat, addig utóbbi lazábbra vette a figurát és kifejezetten szórakoztató beszédeket mondott. Ez korábban nem volt rá kifejezetten jellemző, emiatt kezdték sokan találgatni, hogy vajon kit/kiket bérelhetett fel Pitt arra, hogy megírják a kis stand upjait, amiket különféle szobrocskákkal a kézben adott elő – hol Tarantino lábfetisizmusán, hol Trump szenátusbéli felmentésén élcelődve, esetleg azon humorizálva, hogy eredetileg az anyját akarta plusz egynek hozni a Golden Globe-ra, de ha egy nő mellé áll, azonnal megírják, hogy randiznak, így inkább egyedül jött.

Brad Pitt viccet csinált Tarantino lábfétiséből
Őt, Jennifer Annistont és Robert De Nirót is díjazta a színészek céhe Hollywoodban.

Pitt most a Varietynek elárulta, hogy nincs semmiféle titkos beszédíró csapata, csak általában lámpalázas az ilyen helyzetektől, így idén eldöntötte, hogy egy kissé jobban rákészül a köszönöbeszédekre, ne a színpadon kelljen feszengenie. Profi beszédírókat tehát nem is szerződtetett, vicces barátok segítségét viszont igénybe vette, akik között ott van például az ausztrál származású komikus, Jimm Jefferies, illetve David Fincher, akivel Pitt többször is dolgozott együtt. Ahhoz, hogy a poénjait előadhassa, persze kellett az is, hogy szinte minden gálán megkapja a díjat Tarantino Volt egyszer egy… Hollywoodjában alakított kaszkadőr figuráért. A fő díjakat azonban elvitte Tarantino elől is az Élősködők.

Az Élősködők Oscar-tarolása nagyszerű hír a film jövőjéért aggódóknak
Az Élősködők győzelme fontos üzenettel bír. De vajon minek köszönhető, hogy egy dél-koreai társadalmi szatíra elhozta a legfontosabb díjakat a sokkal esélyesebbnek tartott hollywoodi versenytársak elől?

Kiemelt kép: Getty Images

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik