Kultúra

A Neoton énekesnője pánikbetegsége miatt nem ülhetett repülőre

Pál Éva, aki 1983-ig a Neoton énekesnője volt, Bardóczi Gyulával, a zenekar egykori dobosával Neo-Neoton néven lépett volna fel egy kanadai turnén, ám orvosa eltiltotta a repüléstől. Az énekesnő a billentyűs Jakab György 1996-os halála óta szenved a pánikbetegségtől, és ezt  a magánéleti gondjai csak fokozták. Pál Éva – aki azután vált ki a zenekarból, hogy a lemezgyár vezetője, Erdős Péter Csepregi Évát kezelte a Neoton arcaként, Pált pedig gyakorlatilag háttérvokalistává fokozta le – már 2016-ban összeállt volna Bardóczival, de az akkori projekt a volt zenésztársak ellenállása miatt nem jöhetett létre.

Most Kanadában léphettek volna fel, amire az énekesnő készült is, de az izgalmaktól kiújultak a panaszok is:

Teljesen beleéltem magam. Mint az őrült, elkezdtem készülni, de pár nap után leírhatatlan szorongás tört rám. Álmomban éles fény közelített felém, mint egy reflektor a színpadon. Ahogy haladt felém a fény, fulladni kezdtem, azt gondoltam, ez a halál. Amikor felébredtem, az egész testem lángolt és zsibogott, jó ideig fel sem eszméltem, nem tudtam eldönteni, hogy pánikrohamom van vagy tényleg elérkezett a halál

mondta a Blikknek. A rohamok után kezelőorvosa eltanácsolta a repüléstől:

A hatórás időeltolódás miatt nem tudnám bevenni a gyógyszeremet. A pirulák gondoskodnak a biológiai órámról, ami így is elég törékeny, és ha nem venném be a gyógyszert, biztos, hogy rosszul lennék, úgy pedig képtelen lennék színpadra állni.

A turné mindezek ellenére nem hiúsult meg, mert egy másik egykori Neoton-énekesnő, Fábián Éva ugrott be Pál helyére, aki most májusi koncertjére készül.

Kiemelt kép: Csepregi Éva, Fábián Éva és Pál Éva egy régi rádiós fellépésen. Fotó: Fortepan/Szalay Zoltán

Ajánlott videó

Olvasói sztorik