Kultúra

Király Linda alámerült a metálban, és jól áll neki

Emlékezetes epizóddal zárult az idei Sziget fesztiválhimnuszáért is felelős Dalfutár harmadik évada. A Hajós András vezette műsor utolsó adásában Henri Gonzo kapta a zeneszerző, Szendrői Csaba (Elefánt) a szövegíró, Horváth Attila Atish és Csongor Bálint (Subscribe) a producer szerepét, a kész produkciót pedig Király Linda énekelte fel. A műsor pikantériája, hogy a zenészek nem tudják, kik vesznek részt az alkotói folyamatban, csak a felvétel előtt eresztik össze őket, ahogy azzal is akkor szembesülnek, hogyan hangzik a kész szám.

Hajós András: Olyan világ nem jöhet, hogy ne mehessek be a közértbe parizert venni
Tud verekedni, ha kell, de végsőkig hisz a párbeszédben. A neten újraélesztett Dalfutár a példa, hogy a jófejség és a világbéke is lehet biznisz, nemcsak a botrány. Interjú Hajós Andrással.

Így történt, hogy Henri Gonzo, a Fran Palermo énekese kissé befelé forduló dallamából a végén kemény metál lett, a Subscribe-nak köszönhetően, ezt pedig Király Linda adta elő, elég zseniálisan. Most már azt is tudjuk, hogy az énekesnőnek nemcsak a hangja jó, de a humora is és elképesztő lazasággal vett olyan nehézségeket, amikor például teli torokból kellett belehörögnie a mikrofonba. Az alábbi videóban 42:38-tól hallható az eredmény.

Kiemelt kép: Youtube / Dalfutár

Ajánlott videó

Olvasói sztorik