Kultúra

A Jégvarázs második része rekordot döntött: minden idők legsikeresebb animációja lett

A Disney mindent elsöprő animációja maga mögé utasította az első részt, és a jegybevételek alapján a Jégvarázs 2 (a kritinkánkat itt olvashatja) hozta eddig a legtöbbet a kategóriájában. Világszerte 1,325 milliárd dollárt, ami majdnem 392 milliárd forintnak felel meg, és ezzel a számmal kiütötte az első helyről a csúcstartót, a Jégvarázs első részét, ami 1,281 milliárd dollárnál állt meg (~379 milliárd forint). A harmadik helyet jelenleg A hihetetlen család második része foglalja el 1,243 milliárd dollárnyi bevétellel (~368 milliárd forint). Arra viszont a Variety is felhívja a figyelmet, hogy Jon Favreau felújított Oroszlánkirálya 1,65 milliárd dollárt termelt (~489 milliárd), de ezt a Disney inkább egy élőszereplős rebootnak tartja, mint egy animációnak.

Ezek alapján a Jégvarázs 2 a Disney harmadik legsikeresebb filmje: a Bosszúállok: Végjáték áll az első helyen 2,79 millárd dollárral (~825 milliárd forint), a már említett Oroszlánkirály a második, és ezután következik a musicales mese. 

És ha már a jegybevételeknél tartunk, érdekes plusz infó, hogy Adam Sandler új filmje, az Uncut Gems a legtöbbet hozó káromkodós filmek népes táborához csatlakozotott a maga ötszáz „baszd megjével”. Az A24 indie filmje egy játékfüggő ékszerkereskedőről lassan eléri a 37 millió dollárt ~11 milliárd forint), és így megközelíti a cég legsikeresebb alkotását, a Lady Birdöt (49 millió dollár: ~14,4 milliárd forint)). Ebben a kategóriában A Wall Street farkasa is szerepel, amiben a Hollywood Reporter számításai szerint ötszázhatvankilencszer hangzik el egy káromkodás.

Kiemelt kép: Fórum Hungary

Ajánlott videó

Olvasói sztorik