Kultúra

Kivágták Donald Trump jeleneteit a Reszkessetek, betörők 2-ből

Egy kanadai tévécsatornán úgy adták le a filmet, hogy az amerikai elnök cameói kikerültek belőle.

Alig pár napja történt, hogy Donald Trump a Reszkessetek, betörők 2-t az egyik legjobb karácsonyi filmként emlegette, ami különös szerénységre vall, tekintve, hogy ő is szerepelt benne, ami, mint mondta, igazi megtiszteltetés volt. Ez a dicsőséges cameo azonban kikerült a filmből, legalábbis egy kanadai tévécsatorna, a CBC a jelenet nélkül sugározta azt.

A szemfüles nézőknek feltűnt a dolog, és egyből találgatni is kezdtek, hogy milyen politikai üzenete van a döntésnek, ám a csatorna tagadja, hogy bármi ilyen szándékuk lett volna. Elmondásuk szerint egyszerűen csak azért vágták meg a filmet, hogy beleférjenek a reklámszünetek is a rendelkezésre álló időkeretbe. Persze a twitterezőket ez nem győzte meg, és nem győzik ünnepelni – vagy épp vitatni – a CBC húzását.

A Reszkessetek, betörők-filmek nemigen szorulnak promócióra, anélkül is nézik, mintha muszáj lenne. Erre tett rá az elnök egy lapáttal, amikor szenteste az amerikai hadsereggel folytatott ünnepi videókonferencián arról beszélt, hogy mennyire büszke rá, hogy benne lehetett a filmben, amely az egyik legnagyobb karácsonyi slágerfilm. Nem tudni, akkor is ez lenne-e a véleménye, ha nem szerepelt volna benne, de jó eséllyel hamarosan megtudjuk: a CBC akciója aligha marad Trump-kommentár nélkül.

Kiemelt kép: 20th Century Fox

Ajánlott videó

Olvasói sztorik