Kultúra

Mihályi Győző visszaadta főszerepeit az Újszínházban

Bár csütörtökön lezárult az Újszínház vizsgálata Mihályi Győző ügyével kapcsolatban, melynek során az etikai bizottság nem talált semmiféle bizonyítékot a szexuális zaklatásra, a Blikk azt írja, hogy a színész úgy döntött, mivel lelkileg és fizikálisan is megroppant az elmúlt néhány hétben, visszaadja a főszerepeit.

Belefáradtam, belerokkantam ebbe az ügybe… Az egészségi állapotom miatt kértem a színház vezetőségét, mentsenek fel a nagyobb szerepeimből. Nyugtatókkal teletömve múlt vasárnap még eljátszottam egy egyáltalán nem könnyű főszerepet, de alig tudtam a játékra koncentrálni

– mondta Mihályi.

Lezárult a Mihályi Győzővel kapcsolatos vizsgálat az Újszínházban
A színház etikai bizottsága nem talált semmiféle bizonyítékot a szexuális zaklatásra.

A színészről december elején írtuk meg, hogy állítólag zaklatott egy nem színész alkalmazottat az Újszínházban. Nem sokkal később a Színházi Dolgozók Szakszervezete etikai bizottságot hozott létre a Mihályi Győzőt érintő bejelentés kivizsgálására, melynek a színész az elnöke. Mihályi tagadta a vádakat, azt nyilatkozta, hogy maga is elítéli a zaklatást, és jogi lépéseket fontolgat.

Mihályi múlt hétvégén rosszul lett, mentőt kellett hívni hozzá, vasárnap este mégis színpadra lépett a Kék róka című darabban.

Mondtam a szavakat, járkáltam a színpadon, de közben végig azon kattogott az agyam, mit gondolnak rólam az emberek a nézőtéren, hogy nézzek a szemükbe? Úgy gondolom, védekezhetek a rágalomözön ellen, megpróbálhatom letörölni magamról a szégyent, de ez a bélyeg már örökre rajtam marad. Meg kell tanulnom ezzel együtt élni, bár egyelőre nem tudom, hogyan. Kikészültem

– nyilatkozta a színész, aki A Kőszívű ember fiaiban és a Kék róka című darabokban alakított főszerepeit adta vissza.

Kiemelt kép: Balogh Zoltán / MTI

Ajánlott videó

Olvasói sztorik