Kultúra

Zaklatási ügy körvonalazódik az Újszínházban

Egy állami kitüntetéssel is rendelkező, ismert színész zaklatott állítólag egy nem színész alkalmazottat az Újszínházban – írta meg elsőként a hvg.hu.

A portál megkereste Dörner György igazgatót, de amikor azt kérdezték tőle, meg tudja erősíteni, hogy történt-e szexuális visszaélés az általa vezetett színházban 2016-ban, állítólag azt felelte:

Köszönöm a kérdését, és minden jót kívánok,

majd letette a telefont. Azonban színházi körökből többen megerősítették a zaklatás megtörténtét.

A hvg.hu értesülései szerint az Új Színház vezetése, konkrétan Dörner György pénteken levelet kapott a fenntartó Fővárosi Önkormányzattól, amelyben azonnali tájékoztatást kértek az állítólagos szexuális visszaélésről.

Az állítólagos szexuális visszaélést tetézi, hogy az ügyet állítólag el akarták tussolni. A portál szerint Dörner mindössze annyit tett, hogy elkülönítette egymástól a történet két szereplőjét.

Az Index úgy tudja, hogy az elkövető az áldozatot lefogta, a ruhája alá nyúlt, és fogdosta.

És ezen a ponton az ügy újabb kérdéseket vethet fel, amelyekre szintén az Újszínház igazgatójának kellene válaszolnia. A konkrét esetet követően ugyanis különös körülmények között került sor Dörner György újbóli főigazgatói kinevezésére, a folyamatban pedig a szexuális zaklatási váddal érintett színésznek is lehetett része – tette hozzá a lap.

Illetve az is érdekes, hogy a Katona József Színházban is nemrég pattant ki egy hasonló botrány, ami után Gothár Péternek távoznia kellett az intézményből. A kormányoldal pedig erre hivatkozva letámadást indított a teljes színházi világ ellen.

Kiemelt kép: MTI / Mohai Balázs

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik