Kultúra

Leveszik a Gothár Péter által rendezett Hóhérokat a Katona műsoráról

Elmaradnak a Hóhérok már meghirdetett előadásai a Katona József Színházban, áll a Facebookon közzétett posztjukban. A színház megkeresésünkre elmondta, hogy a Gothár Péter által rendezett darab felújító próbáit még nem zajlottak le, így azt leveszik a műsorról. A rendező többi, már bemutatott darabja továbbra is látható lesz a Katonában, miután azok felújító próbái már megvoltak. Természetesen, Gothár májusra tervezett, Karnyóné című darabját sem mutatja be a színház, mondták el.

Gothár Péter a Katona József Színház zaklatási botrányának főszereplője
A Katona József Színház kedden tette közzé, hogy elbocsájtják egyik munkatársukat, miután a vezetőség tudomására jutott, hogy az illető több esetben

A Katona József Színház kedden tette közzé, hogy elbocsájtják egyik munkatársukat, miután a vezetőség tudomására jutott, hogy az illető több esetben is erkölcsi határokat átlépő módon viselkedett a színház dolgozóival. A színház szerdán a Facebookon osztotta meg Gothár Péter rendező közleményét, aki beismerte, egy évvel ezelőtt erkölcsileg elfogadhatatlan módon közeledett egy munkatársnőjéhez.

Schilling Árpád: Aki a színpadon fiatal színésznőket fogdos, és ezt rendezői módszernek nevezi, az aljas ember
Schilling reméli, Gothár kellő segítséget kap majd, hogy legyen ereje kiállni a nyilvánosság elé, és Marton Lászlóval ellentétben, bocsánatot is kér az érintettektől. 

Kiemelt kép: Szigetváry Zsolt / MTI

Ajánlott videó

Olvasói sztorik