Kultúra filéző

Hozzánk is megérkezett a Burger King húsmentes hamburgere

Keddtől már a hazai Burger Kingekben is kapható húsmentes hamburger. Az Unileverhez tartozó The Vegetarian Butcher partnerségre lépett a céggel, hogy megkezdjék a húsmentes Rebel Whopper szendvics forgalmazását. Az étel árusítását a jelenlegi, kezdeti fázisban 25 európai ország mintegy 2500 Burger Kingjében, köztük Magyarországon is,  egyszerre indítják el, hamarosan pedig Európa, a Közel-Kelet és Afrika további piacain is kapható lesz.

A megállapodás eredményeként Európában a Burger King lesz a legnagyobb olyan étteremlánc, mely növényi alapú hamburgerpogácsát kínál. Világszerte mind többen térnek át flexitariánus étrendre, az Unilever pedig a partnerség révén felgyorsíthatja a növényi alapú élelmiszerekből álló, az állati eredetű termékekhez képest kisebb környezeti lábnyommal bíró termékportfóliójának bővítését.

Fejlesztő séfjeinket motiválja a kihívás, hogy bebizonyítsák, a növényi étrend nem egyenlő az ízélményekről való lemondással. Tudjuk azt is, hogy az élelmiszeriparban az üvegházhatású gázok kibocsátása a húsok, köztük is főként a marhahús előállítása során a legmagasabb, így különösen fontos számunkra, hogy ezen a téren tudjunk ízletes alternatív megoldást kínálni. Reményeink szerint a hazai vendéglátó szektorban is kedvező fogadtatásra találnak a The Vegetarian Butcher növényi alapú termékei és 2020-tól szélesebb körben is elterjednek majd

– mondta el Burján Csaba, az Unilever Food Solutions üzletágának ügyvezető igazgatója.

A Burger King és a KFC egymásnak feszült a húsmentes burgerek versenyében
A KFC a héten kezdte el árulni a halloumis szendvicsét, úgyhogy összehasonlítottunk, hogy a hatalmas konkurenciában hogy teljesítettek a gyorséttermek.

Kiemelt kép: DREW ANGERER / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / AFP

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik