Kultúra

Ernyey Béla teljesen szétesett

Valószínűleg kevés ember van, akinek Ernyey Bélánál emlékezetesebb és őrültebb napja volt tegnap. A színész a Facebookon áradozott arról, milyen elképesztő élményben volt része a csütörtöki Eros Ramazzotti koncerten a Papp László Budapest Sportarénában.

Bár életemben nem éltem semmilyen droggal, tegnap egyik nagy kedvencem, Eros Ramazotti hatására teljesen szétestem. Úgy üvöltöttem a koncertjén, úgy nyomtam kívülről a szövegeket és úgy lelkesedtem, mint egy tizenéves

– írta egy, a koncertről posztolt fotó mellé, melyhez hozzátette, hogy régebbi, pesti tartózkodásai alatt csak az olasz énekes dalai szóltak az autójában.

Vajon cipelhet-e egy úriember nejlonzacskót?
Ernyey Béla Zoknihossz címmel írt könyvet arról, hogyan látja a 21. századot egy igazi úriember. Kiválasztottunk tíz nagyon hasznos divattanácsot, amit bemutatunk, aztán kitalálhatja azt is, mivel bosszantják fel Ernyeyt a férfiak.

[…]néhány barátom azt hitte, hogy megőrültem. Abban az időben ugyanis normális ember csak operát hallgatott olaszul, de, hogy egy rekedt hangú olasz proletár ekkora hatással legyen rám, aki akkor már nagyon otthon voltam a nyugati világ kifinomult könnyűzenéjében.

Ernyey Béla vezette be David Bowie-t a dzsigolók világába
Negyven éve mutatták be a nálunk Dzsigoló címen ismert Just a Gigolo című filmet, melyben David Bowie, Marlene Dietrich, Kim Novak és egy sereg egyéb világsztár mellett Ernyey Béla is szerepelt. A színész segítségével felelevenítettük a film elkészülését, de legalább ennyire érdekes a címadó sláger, a Just a Gigolo című dal története is, melyhez majdnem az első világháborúig kellett visszaásnunk.

Kiemelt kép: Zih Zsolt / MTI

Ajánlott videó

Olvasói sztorik