Kultúra

Barbár családi nap és zászlós farkú kolobusz etetése a hétvégén

Mit csináljuk a hétvégén? Budapesti és vidéki programok október 4-6. között.

Fesztivál

Barbár Családi Nap az Aquincumi Múzeumban: Október 6-án mindenkit várunk a Barbár Családi Napra az Aquincumi Múzeum romkertjében. Ezen a napon germán és kelta hagyományőrzők harci bemutatói és kézműves foglalkozások során ismerkedhettek meg a Római Birodalmon kívül élő népek kultúrájával és szokásaival. További információk az esemény honlapján: www.aquincum.hu/aktprogram/barbar-nap/

Mozi

Brad Pitt éve az idei, két igen vidám téma jelenik meg az új filmjében: az apakomplexus okozta depresszió és a kozmikus gyász adják meg az Ad Astra alaphangját. Ez viszont senkit se tántorítson el az év egyik legjobb filmjétől. A filmről írt kritikánk itt olvasható:

Brad Pitt az év depressziósa, az Ad Astra az év sci-fije
Komor és fenséges sci-fi készült az apakomplexusról. Kritika.

Ad Astra (2019), 123 perc, 9/10

Vidéki program

Október 5. az állatok világnapja, ezért országszerte lesznek interaktív, állatokkal foglalkozó programok, köztük a Pécsi Állatkertben is. Lesz többek közt hiéna, oroszlán, szurikáta és zászlós farkú kolobuszok etetés, varázsóra-állati fizika. A részletes programokról bővebben az állatkert honlapján.

Habzsi-Dőzsi :DAz év minden napján megéri a Pécsi Állatkert lakójának lenni :)Ne feledjétek, október 5.-én ünnepeljük…

Közzétette: Pécsi Állatkert és Akvárium Terrárium hivatalos – 2019. szeptember 25., szerda

+Ezt pedig írd be a naptáradba:

Scorpions koncert a Budapest Arénában november 18-án. A zenekar életében Magyarország fontos helyszín, így nagyon várják az újabb novemberi fellépést a Sportarénában. Erről és a vasfüggönyről beszélgettünk Rudolf Schenkerrel, a Scorpions alapító tagjával:

Rudolf Schenker: Újra megőrült a világ, csak most negatív értelemben
Ők írták a berlini fal leomlásának himnuszát, a Wind of Change-et. De vajon miért vágytak annyira a vasfüggöny mögé? Ma is optimista-e? És hogy képes 54 évig együtt maradni egy zenekar. Interjú a Scorpions alapító gitárosával.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik