Kultúra

A Los Angeles-i rendőrség nagy erőkkel készül a Joker bemutatójára

A Los Angeles-i rendőrség kitüntetett figyelemmel készül a Todd Phillips rendezte Joker jövő heti bemutatójára. A Joaquin Phoenix főszereplésével készült filmet elég sok vita övezi, sokak szerint az alkotás hősnek állítja be a pszichopata és őrült főszereplőt, ami rossz hatássa lehet a nézőkre. Bár a rendőrség nem kapott konkrét fenyegetéseket a filmmel kapcsolatban, arra szólította fel a nézőket, hogy legyenek éberek.

A Los Angeles-i Rendőrkapitányság tisztában van a Joker premierjével kapcsolatos közaggodalommal. Noha Los Angeles környékén nincsenek valós fenyegetések, a minisztérium továbbra is magas figyelmet fog fenntartani a a mozik környékén a bemutató idején.

A stúdió szerint Joker nem ösztönzi a terrorizmust
A stúdió közleményt adott ki, melyben megerősíti, sem Joker karaktere, sem a film nem kívánja jóváhagyni a valós világban történt, bárminemű erőszakot.

A világ legnagyob mozilánca, az AMC például azt jóváhagyta, hogy a rajongók jelmezben érkezzenek a vetítésre, azonban semmilyen álarc vagy arcfestés használatát nem engedélyezik.

– mondta Josh Rubenstein a rendőrség szóvivője.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

One week till Joker. This one kinda reminds me of an album cover from the 70’s or something. #joker

Todd Phillips (@toddphillips1) által megosztott bejegyzés, Szept 26., 2019, időpont: 2:53 (PDT időzóna szerint)

Nemrég a 2012-es Colorado állambeli Aurora moziban történt tömegmészárlás néhány áldozatának hozzátartozója írt nyílt levelet a stúdiónak ezzel kapcsolatban. A mozikban akkoriban A sötét lovag: Felemelkedés című filmet vetítették, amikor egy Jokernek maszkírozott férfi a terembe berontva tüzet nyitott a nézőkre, melynek következtében 12 embert meghalt, 70 pedig megsebesült.

A stúdió közleményben reagálva leszögezte, sem Joker karaktere, sem a film nem kívánja jóváhagyni a valós világban történt, bárminemű erőszakot, nem akarják Jokert hőssé emelni.

Nem Joker a legerőszakosabb szuperhősfilm-karakter
Egy frissen végzett kutatás eredménye szerint nem Batman főellensége a legagresszívebb karakter.

(Variety)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik