Kultúra

Jordan Peterson elvonóra ment

Jordan Peterson bevonult egy New York-i elvonóra, írja a New York Post. A kanadai pszichológus, életvezetési tanácsadó és a polkorrektség elleni kultúrharc ikonikus figurája, aki májusban Budapesten járt a Brain Bar konferencián, segítséget szeretne kapni, hogy le tudjon jönni a szorongásoldó hatású klonazepámról, mondta el lánya, Mikhaila Peterson egy Youtube-videóban csütörtökön.

Sosem láttam még ilyen állapotban az apámat. Elég nyomorult időszakon megy keresztül. Megszakad a szívem

– mondta lánya.

Milliók apukája, aki rendet rakna a te életedben is
Jordan B. Peterson a semmiből lett pár év alatt a legismertebb önsegítő guru és a polkorrektség elleni kultúrharc poszterfiúja. De hogy válik világsztár egy középkorú professzorból, és vajon tényleg veszedelmes figura-e?

Az 57 éves Peterson akkor kezdte el szedni a szorongásgátló szert, amikor feleségét rákkal diagnosztizálták, valamint saját egészségügyi problémái miatt. Bár nyáron megpróbált fokozatosan lejönni a gyógyszerről, miután felesége, akinek veseműtétje közben komplikációk léptek fel, „csodálatos módon” meggyógyult, Peterson fizikai állapota szörnyen visszaesett. A férfi ekkor döntött úgy, hogy segítséget kér, hogy ne a feleségét érje ez a stressz.

Peterson mindig nyíltan beszélt korábbi depressziós küzdelmeiről, melyekkel tizenéves korában harcolt. Elmondta, hogy miután lánya javaslatára átállt a húsban gazdag, zöldség- és gyümölcsmentes diétára, mentális és a fizikai egészsége is javult.

Talán most vagyok a legjobban egész életemben, egy éve nem szedek antidepresszánst

– nyilatkozta a Joe Rogan Experience című podcast műsorban 2018 júliusában.

Orbánnál járt, aztán a bazilikánál gyógyított a világhírű önsegítő guru
Jordan Peterson pár év alatt lett a polkorrektség elleni kultúrharc hőse. Sokak által várt budapesti előadása szürreálisra sikerült, de előtte beszélgettünk is vele egy kicsit.

Kiemelt kép: Bielik István / 24.hu

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik