Kultúra

Így élvezze ki az őszt: szuper programokat mutatunk a vakáción át a színházig

Mit csináljuk a hétvégén? Budapesti és vidéki programok szeptemberben.

Őszi vakáció vidéken

Ezerszínű ősz ezerarcú programokkal a mesés Lillafüreden! Legyen szó akár egy röpke őszi pihenésről, romantikus hétvégéről vagy egy hosszabb aktív feltöltődésről, akkor irány Lillafüred!

A Bükk mesébe illő kastélya
A Lillafüredi Palotaszálló filmbe illő fordulatokban gazdag története filmvászonra kívánkozik.

A részletes programokról bővebben Hunguest Hotel Palota honlapján.

Mozi

Az Újrakezdők (Happy Ending) arról beszél keserédes hangnemben, mi van akkor, amikor nyugdíjba vonulunk és elvileg boldogan és szabadon élvezhetjük a hátralévő időnket, ráadásul – ha szerencsénk van – egy viszonylag jól, de legalábbis működő házasságban – írtuk róla kritikánkban. Helle és Peter 40 éve él egy ilyen házasságban, Helle évek óta azt várja, hogy a férje nyugdíjba vonuljon, és végre boldogan élvezhessék szabadidejüket, akár kertjükben üldögélve, akár Európát beutazva, Peter azonban nem pont így képzeli el kettejük jövőjét, sőt.

Azért, mert elmúltam 70, jogom van élni
Az Újrakezdők című dán film keserédes módon mutatja be, milyen, amikor hetven felett döntünk úgy, változtatni akarunk. Sok újat nem mond, de szeretni való pillanatokat így is találunk benne. Kritika.

Színház

Csupa bivalyerős premierrel készül az induló színházi évad. Lehetetlen az összes honi színházra kiterjedő ajánlót készíteni, így álljon itt egy válogatás a legizgalmasabbnak tűnő premierekről a teljesség igényének önkéntes feladásával:

Ha A nagy Gatsby és Kulka sem viszi be a színházba a magyarokat, akkor nem tudni, mi vinné be
Dögös lesz a 2019/20-as színházi évad, megnéztük, miket nem szabad kihagyni. Szubjektív premiernaptár.

+Ezt pedig írd be a naptáradba

Deep Purple koncert az Arénában. A világ “leghangosabb bandája a legújabb showjukkal december 9-én ismét látható lesz a Budapest Arénában! A budapesti koncertre jegyek már cask limitált számban elérhetők a www.livenation.hu és a www.funcode.hu oldalakon keresztül, és a Funcode országos hálózatában.

Fotó: Live Nation

Ajánlott videó

Olvasói sztorik