Kultúra

60 alkalmazottját rúgta ki a Disney

A Foxot márciusban felvásárló Disney hatvan alkalmazottját bocsátotta el, írja a Variety. A menesztett munkatársak között van Greg Drebin, a Fox ügyvezető alelnöke és a marketing és stratégiáért felelős alelnök, Jennifer Chai is.

Márciusban, a Fox felvásárlása után, az elbocsájtási hullámok közepette távozott Mark Kaner, a 20th Century Fox Television Distribution elnöke. Augusztus elején az elbocsátások több tucat alkalmazottat érintettek, köztük több kulcsfontosságú vezetőt is, a gyártásért és a vizuális effektekért felelős osztályokon.

Miki egér felfalta a szórakoztatóipart, és ezt ön is megérzi majd
Az év, de lehet, hogy az évszázad szórakoztatóipari üzlete köttetett meg, amikor a napokban a Disney felvásárolta a 20th Century Foxot. Ennek hatásait pedig mi is érezni fogjuk.

A szintén a Walt Disney Company tulajdonában lévő National Geographicot sem kímélte a leépítés. A korábban a Fox tulajdonában lévő csatorna 70-80 munkatársát érintő elbocsátást azzal indokolták, hogy a Disney jobban össze szeretné kapcsolni a megvásárolt vállalatokat a meglévő üzleti tevékenységével. A Disney úgy döntött, hogy átveszi a National Geographic bizonyos tevékenységeit, például az élő eseményeket, utazási és kiadói tevékenységeket, és áthelyezi azokat a társaság olyan részeire, amelyek már kezelik ezeket a vállalkozásokat.

A National Geographic magazin állítólag továbbra is működni fog, azonban megszűnik az először 1984-ben kiadott National Geographic Traveler, mely tartalmának egy részét a fő kiadvány viszi tovább.

A Disney 71,3 milliárd dollárért vásárolta fel a Foxot, Bob Iger, a stúdió elnöke korábban elmondta, hogy errea a streamingszolgáltatójuk elindításához volt szükség, amúgy sosem tették volna meg ezt a lépést.

Kiemelt kép: BERTRAND GUAY / AFP

Ajánlott videó

Olvasói sztorik