Kultúra

Hugh Grant durván nekiment Boris Johnsonnak

Borítékolható volt, hogy Boris Johnson szerdai húzása nagy port fog kavani. Miután a miniszter II. Erzsébet királynőtől azt kérte, hogy ősszel függessze fel a parlament működését öt hétre, és az így is tett, hatalmasra nőtt az esélye annak, hogy Nagy-Britannia rendezetlen körülmények között kiesik az EU-ból. Ezt követően, alig pár óra alatt, szerda éjfélig több mint egymillió ember által írta alá azt a petíciót, mely a brit parlament ülésezésének szeptember közepétől október közepéig tartó felfüggesztése ellen szól.

Sokat kockáztat Boris Johnson a parlament felfüggesztésével
Akár öt konzervatív képviselő is a miniszterelnökkel szemben szavazna, ha bizalmatlansági indítványt nyújtanak be a brit kormány ellen. Ám Johnson meglepő húzásával, a parlament őszi felfüggesztésével kikapcsolhatja a legdemokratikusabb intézmény működését az EU-val folytatott tárgyalások idejére, és felkészülhet az unióból való óriási felfordulást okozó kiválásra.

Az ügyben Hugh Grant is megszólalt, aki Twitter-oldalán rendesen elküldte Johnsont a fenébe.

„Nem fogsz kibaszni a gyerekem jövőjével. Nem fogod lerombolni azt a szabadságot, aminek védelmében a nagyapám két világháborúban is harcolt. Baszd meg, te túlértékelt gumijáték. Britannia fellázad ellened és a te kis pöcsverő prefektusaid ellen.”

Kiemelt kép: MORGAN LIEBERMAN / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / AFP

Ajánlott videó

Olvasói sztorik