Kultúra

Meglepően jól nyitott az új Támadás a Fehér Ház ellen film

Gerard Butler hozta, amit kellett, de Dwayne Johnsonék is hasítanak.

A hétvégi bevételi lista élén nyitott az észak-amerikai piacon a Támadás a Fehér Ház ellen 3.  – A védangyal bukása. Gerard Butler igazságkeresése 21,3 millió dollárt gyűjtött a jegypénztáraknál, ami ugyan nem tűnik olyan óriási összegnek, de a nyár végi uborkaszezonban így is elég volt a győzelemhez, és ahhoz is, hogy megközelítse a franchise előző részét, a 2016-os, 21,6 millióval nyitott London ostromát. A 2012-es első rész 30,4 milliójához képest persze ez is relatíve karcsú összeg, de azért ahhoz elég erős nyitás, hogy megszavazhassuk a filmnek, hogy be fogja hozni negyvenmilliós gyártási költségeit, főleg, hogy a nézőknek tetszik is a film. Ráadásul, bár bevételeiben a három közül ez a rész teljesített a leggyengébben, mégis ez az első a franchise-ból, amely meg tudta nyerni a nyitóhétvégéjét, mivel mindkét elődjének erős versenytársai voltak a premierjük idején. A Lionsgate-nek a John Wick 3. után ez idén a második olyan filmje, amely megszerezte a bevételi toplista első helyét.

Második helyen a prepubertás-komédia, a Jó srácok végzett 11,8 millióval, míg a harmadik helyen az Overcomer című, B-kategóriás tájfutós-vallásos dráma zárt, messze túlteljesítve az elvárásokat, 8,2 millióval. A negyedik és az ötödik helyre Az oroszlánkirály 8,15, valamint a Halálos iramban: Hobbs és Shaw 8,14 milliós bevételei voltak jók. Ha kicsit kitekintünk az USA és Kanada piacairól, akkor láthatunk néhány további mérföldkövet, így például Az oroszlánkirály átlépte a félmilliárd dolláros bevételt a hazai piacon, összbevételeivel pedig megközelítette az egymilliárdos álomhatárt. Dwayne Johnson és Jason Statham csörtéje pedig ezen a hétvégén nyitott Kínában, éspedig nem is akárhogyan, 102 millió dolláros bevételeivel a valaha volt legerősebb augusztusi nyitást produkálva a piacon. A Hobbs és Shaw ezzel jelenleg 589 milliónál jár globális összbevételben.

A mozihét másik újdonsága, az Aki bújt című beteg horrorvígjáték mindössze 7,6 milliót hozott, de csak ha szigorúan a hétvégét vesszük, ugyanis a film szerdai premierje óta összesen már 11 milliót gyűjtött, ami elmarad ugyan valamelyest az elvárásoktól, de bizakodásra ad okot, hogy mind a kritikák, mind a közönség kedvezően fogadták a filmet.

Kiemelt kép: Lionsgate

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik