Kultúra

Szikláékat nem sikerült letaszítani a trónról

Számos új film forgalmazását kezdték meg a hétvégén az észak-amerikai mozik, a Halálos iramban: Hobbs & Shaw megtartotta vezető helyét a kasszasikerlisták élén.

A Dwayne Johnson és Jason Statham főszereplésével készült akciófilmre 25,4 millió dollárért váltottak jegyet forgalmazása második hétvégéjén. Kilenc nap után a film 108 millió dollár jegybevételt hozott az észak-amerikai mozikban és 224 millió dollárt külföldön – írta a Variety.

A Lionsgate stúdió Lidérces mesék éjszakája című, a fiatalabb nézőknek szánt filmje kezdett a legjobban a hét végén forgalmazásba került filmek közül, 20,8 millió dollárért váltottak rá jegyet a nézők.

„A film készítőit és a CBS Films csapatát felvillanyozta, hogy a mozinézők befogadják a Lidérces történeteket” – nyilatkozta az MTI szerint Guillermo del Toro, aki a Zoe Margaret Colletti, Michael Garza és Gabriel Rush főszereplésével készült film producere volt.

Az oroszlánkirály című Disney-film megőrizte harmadik helyét a kasszasikerlistán, húszmillió dollárral gyarapodtak jegyeladásai. A Jon Favreau rendezésében készült újrafeldolgozás globálisan már 1,33 milliárd dolláros forgalmat hozott.

Kiemelt kép: UIP Duna Film

Ajánlott videó

Olvasói sztorik