Kultúra

A volt szovjet laktanyába költözik a Tankcsapda

Debrecen közgyűlése jóváhagyta, hogy térítésmentesen kapjon próbatermet a zenekar.

A népszerű debreceni zenekar a Böszörményi úti volt szovjet laktanya egyik felújításra váró épületrészébe költözhet, miután a polgármester előterjesztését egyhangúlag elfogadta a közgyűlés. A Dehir.hu azt írja, a Tankcsapda ingyen használhatja a 191 négyzetméteres raktárhelyiséget, de fel kell újítania.

A testület ülésén Papp László polgármester méltatta a város és a zenekar viszonyát, Lukács László munkásságát. A jobbikos Kőszeghy Ábel sem vitatta, hogy a zenekar megérdemli a támogatást, de felvetette, hogy ezért évente egyszer ingyen felléphetne Debrecenben a Tankcsapda. A polgármester szerint a bérleti díj ellentételezése maga a felújítás, amivel nő az épület értéke.

Papp László emlékeztetett rá, a Rocksuli sincs ideális helyen, a tervek szerint ők is abba az épületbe költöznek majd, amelyikben a Tankcsapda próbaterme lesz. A fiataloknak is inspiráló lehet, ha a város legnagyobb rockzenekarával egy helyen tanulnának zenélni.

A helyi hírportál szerint az ülésen nagy derültséget okozott az a javaslat, hogy a Tankcsapda tagjai ne csak Kósa Lajossal és a polgármesterrel, hanem ellenzéki képviselőkkel is fotózkodjanak, de végül a határozati javaslatot egyhangúlag, 34 igen szavazattal elfogadta el a testület. A Tankcsapda egyébként idén lesz 30 éves.

Kiemelt kép: Facebook/Tankcsapda

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik