Kultúra

Alföldi Róbert bocsánatkérésre szólította fel a Pesti Srácokat

Napok óta gyűrűzik a botrány a Coca Cola melegbarát plakátjai körül. A #loveislove feliratú posztereken Boldog István fideszes képviselő akadt ki először a hétvégén, aki a Facebook-oldalán jelentette be, hogy addig nem iszik Coca-Colát, amíg a cég el nem távolítja a plakátokat az országból.

Nem kellett sok idő, és a Pesti Srácok is kifejtette a véleményét. Amellett, hogy a melegek jogait megsértették, a mozgásképtelenek is kaptak egy adagot a gyűlölködésből:

Tolószékes embereket sem szeretnénk mozgólépcsőnyi meg buszmegállónyi hirdetéseken nézegetni (sőt, a francnak se hiányoznának a mozgólépcsőnyi és buszmegállónyi hirdetések), miközben nem gyűlöljük a mozgássérülteket, nem akarjuk bántani és kirekeszteni őket, sőt akadálymentesített feljárókat építünk nekik, ahol csak lehet

– írták.

A Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége (MEOSZ) kedden közleményben reagált a fent olvashatókra, melyben határozottan visszautasít minden olyan megnyilvánulást, amely a mozgáskorlátozott, kerekesszékes emberek emberi méltóságát sérti, és tiltakozik a közösségüket érő jogsértő, kirekesztő és megalázó kinyilvánítások ellen, a Pesti Srácok írását pedig mélységesen sértőnek és felháborítónak tartják.

Szerdán Alföldi Róbert is megszólalt az ügyben, a Facebookon közzétett posztjában a felszólította a Pesti Srácokat a bocsánatkérésre:

És most van itt a pillanat a tisztességre, a férfiasságra.

Mert egy tisztességes, becsületes férfi ilyenkor bocsánatot kér.

Ugye kedves PestiSrácok?

Mindeközben a Coca Cola lecseréli a #loveislove kampányukat hirdető plakátokat. A 24.hu megkeresésére a cég közleményben azt válaszolta, hogy a párokat üdítős üvegek váltják, de a szivárvány színei maradnak a cég reklámkampányában.

A fideszes kólabotrányról cikkezik a világsajtó
A világ legnagyobb lapjainak címlapjára került, hogy Boldog István nem hajlandó kólát inni.

Kiemelt kép: Fotó: Farkas Norbert /24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik