Belföld

A fideszes kólabotrányról cikkezik a világsajtó

A 444.hu gyűjtötte össze azokat a külföldi sajtótermékeket, akik beszámoltak a fideszes Boldog István homofób akciójáról. Ahogyan korábban beszámoltunk róla, a fideszes politikus hétvégén bejelentette: addig nem iszik Coca-Colát, amíg a cég el nem távolítja legújabb plakátjait, amiken többi között azonos nemű szerelmespárok láthatóak.

Fotó: Farkas Norbert/24.hu

A Coca-Cola hétfőn közleményben magyarázta el, miért döntöttek az azonos nemű párokat megjelenítő reklámok mellett és leszögezték:

A szeretethez, szerelemhez való jog mindenkié, ahogy a Coca-Cola is.

A szivárványos címkékkel ellátott, limitált szériás félliteres Coca-Cola zero termékeket egyébként a Sziget fesztivál területén lehet majd megvásárolni.

Boldog István akciója nem csak a magyar közéletben vert hullámokat. Ez itt a Guardian cikke a fideszes politikus kirohanásáról:

A homofób megmozdulásról beszámolt többek között a Yahoo News, az Aljazeera, a Bloomberg és az Euronews is.

A kétes országimázs megjelent német nyelvterületen is: a Bild cikkét itt találja.

A cégnek esze ágában sincsen leszedni a plakátokat, pedig már online petíció is indult azok eltakarításáért. Németh Sándor Hit Gyülekezete is kiborult a plakátok miatt, azt szeretnék, hogy ha eltűnnének Budapestről, a „Coca-Cola homoszexualitást népszerűsítő plakátjai”. Ezért arra kérik azokat, akik hasonlóan gondolkoznak, mint ők, hogy írják alá a petíciót.

Kiemelt kép: Farkas Norbert/24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik