Kultúra filéző

Nemsokára kiderül, hogy melyik a legjobb magyar utcai kaja

Tavaly rendezték meg először az európai street food versenyt, amin Magyarország is részt vett. Most indul a második jelentkezés a Hungarian Street Food Awardsra, a cél pedig a hazai első hely és a Malmői döntő. A közönség és a szakmai zsűri nyolc kategóriában döntheti el közösen, ki a legjobb. A különleges vegán, húsimádó, pizzás, hamburgeres, nemzetközi, magyaros és édes utcai ételek lelőhelyeit keresik, valamint idén a  legszebb food truckot is értékelik.

Július 30-ig lehet jelentkezni, szeptember 21-én hirdetik ki a győzteseket, és az összesített első mehet Svédországba. A közönség mellett a Halott Pénzből is ismert Járai Márk, Bánlaki D. Stella a Forbestól és Papp Regina a WeLoveBudapesttől szavazhat.

Tavaly például a Dob utcai Cupákos indulhatott Berlinbe, ahol a mottója nem véletlenül lett a

Hús, hús, hús.

Annyi változás egyébként lesz a 2018-as menethez képest: most több idő marad a közönségszavazásra, hogy mindenki végigkóstolhassa az ismeretlen street foodokat.

A Margit körút eleje példa lehet a pesti Nagykörútnak
Hirtelen több kihagyhatatlan hely is nyílt a budai körúton Huszár Krisztián ázsiai gulyásával az élen. A pesti neon félhet, lehet, hogy ő következik.

Azt csak remélni tudjuk, hogy a pár hónapja megjárt kedvencünk, a Szirom Food Bar is indul majd, Huszár Krisztiánék ott vannak az élvonalban. Sőt. Mutasson valaki momentán jobb levest a vietnámi gulyásnál!

Fotó: Marjai János / 24.hu

Kiemelt kép: Bielik István / 24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik