Kultúra

143 ezren voltak a VOLT-on

„Sikerrel debütált a fesztivál az új helyszínen, a régi szomszédságában, a nyitónapon a látogatók száma elérte a 40 ezret. Az idei tapasztalatok alapján szükséges további fejlesztés a helyszínen, azonban nagy öröm számunkra, hogy elsőre jól vizsgázott a VOLT új területe, amely nagyobb, komfortosabb és jóval biztonságosabb a korábbinál” – idézte a fesztivál szervezői által az MTI-hez eljutattott közlemény Lobenwein Norbert alapító-főszervezőt, aki azt is hozzátete: az új helyszín biztosítja, hogy legalább tíz évre előre tervezni lehessen Sopronban az eseménnyel.

Fülöp Zoltán, a fesztivál másik alapító-főszervezője azt emelte ki, hogy a VOLT egyre inkább családi eseménynek számít. Sopronból ezernél is többen érkeztek biciklivel és sokan vitték magukkal a gyerekeiket is, akiknek a belépőért egy olyan rajzzal kellett fizetniük, amelyet a VOLT inspirált. Négy nap alatt közel ötszáz ilyen rajzot kaptak.

A koncertek közül a legnagyobb érdeklődés az első napon fellépő rockzenekarokat kísérte. A Slipknot, Slash, a Black Eyed Peas és Parov Stelar is nagy sikernek bizonyult. Tízezrek voltak kíváncsiak a Halott Pénz 15 éves, jubileumi show-jára, amelyből az év végére film is készül.

Ahogy korábban megírtuk, a fesztivál idén nem tudott teljesen közéletmentes maradni: a koncertek közötti szünetekben ugyanis elég gyakran levetítették a kormány hivatalos videóját 1989-ről, melyben Orbán a rendszerváltás utáni szabadságot méltatja. Az esemény VIP-szekciójában ott bulizott a miniszterelnök legidősebb lánya, Orbán Ráhel is.

(MTI, kiemelt kép: MTI/Nyikos Péter)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik