Kultúra

Az Így neveld a sárkányodat! harmadik részére ment el a legtöbb magyar

A NMHH Nemzeti Filmirodája összesítette 2019. első negyedévének mozis adatait, hogy mire mentek a legtöbben, és mennyi pénzt hoztak a filmek itthon. Ez alapján 3,8 millió néző majdnem öt és fél milliárd forintnyi bevételt termelt. A legtöbben, 388 ezren az Így neveld a sárkányodat! 3-ra ültek be, ami ötvenezerrel előzte meg a Marvel Kapitányt. Őket követi az Instant család 238 ezer látogatóval.

Így kell méltósággal elbúcsúztatni egy filmes franchise-t
Az Így neveld a sárkányodat 3 megmutatja, hogy bármennyire nem szokás, azért lehetséges elegánsan és időben befejezni egy filmes szériát. Spoilermentes kritika.
Fotó: NMHH

A magyar filmek közül a Kölcsönlakás nyerte az év első szakaszát majdnem 150 ezer nézővel, de az artmozikról is készült egy grafikon. 340 ezer ember ment el, és ez negyvenezres visszaesést jelent tavalyhoz képest. A művészmozikban Reisz Gábor Rossz versek című filmjére (22,3 ezer) váltották a legtöbb jegyet. Ezt követi az Oscar-díjas Zöld könyv – Útmutató az élethez (20,6 ezer) és a Bohém rapszódia (14,4 ezer).

A Kölcsönlakást hamarabb felejtjük el, minthogy Kiss Ramóna kimondhatná, hogy pumikám
Dobó Kata első rendezése nem hagyott bennünk annyi nyomot, mint annak idején a Miniszter félrelép. Sőt, a Kölcsönlakás megérdemelten tűnhet el a magyar vígjátékok sűrűjében.

Kiemelt kép: UIP Duna

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik