Kultúra

Daniel Craig megsérült, leállt az új James Bond-film forgatása

Nem tudni, milyen súlyos a sérülés, és azt sem, meddig áll majd a munka.

Felfüggesztették a Bond 25 forgatását, miután a főszereplő Daniel Craig egy sprintelés közben elesett és megsérült. A Sun úgy tudja, a jamaicai forgatásról a színészt repülővel azonnal az Államokba szállították, hogy megröntgenezzék és megvizsgálják, a forgatás pedig leállt. A lap forrása úgy tudja, a színész épp az egyik utolsó jelenetét forgatta Jamaicán, amikor a baleset történt:

Épp sprintelt a jelenetben, amikor megcsúszott és nagyon szerencsétlenül landolt. Nagy fájdalmai voltak és a bokájára panaszkodott.

Azt nem tudni, hogy meddig állnak majd a munkálatok, ám a Sun információi szerint lemondták a hét végére időzített forgatást a londoni Pinewood Studiosban. Hogy ez jelent-e valamit a film premierdátumára nézve, egyelőre arról sem adtak hivatalos tájékoztatást. Craig nem először sérül meg Bond szerepében, hiszen sok akciójelenetét ő maga végzi, kaszkadőr segítsége nélkül: a Casino Royale forgatásán két fogát rúgták ki, A Quantum csendje munkálatai közben a vállizma szakadt, és elég komolyan elvágta az egyik ujját is, a Spectre egyik jelenetében pedig a térde sérült meg.

A 25. Bond-filmnek nem hiányzik semmiféle csúszás, a projektet már így is az ág is húzza, a forgatókönyv körüli viták nyomán távozott az eredeti rendező Danny Boyle, így nem tudták időben elkezdeni a gyártást, ami miatt az eredetileg 2019 októberére tervezett premiert el kellett tolni jó fél évvel. Boyle helyét Cary Joji Fukunaga vette át a rendezői székben, a forgatókönyvet pedig Neal Purvis, Robert Wade, Scott Z. Burns és Phoebe Waller-Bridge, friss portrécikkünk hősnője jegyzi.

Unta a felszínes női szerepeket, írt magának egy bevállalós, szexfüggő romhalmazt
Phoebe Waller-Bridge nevét itthon csak az elmélyült sorozatrajongók ismerik, ők viszont csak rajongással tudnak beszélni róla.

Azt is lehet már tudni, hogy a film gonoszát Rami Malek alakítja majd, feltűnik tovább Lea Seydoux, Jeffrey Wright, Ben Whishaw, Rory Kinnear, Naomi Harris, és Ralph Fiennes is, a fő forgatási helyszínek pedig Londonban, Olaszországban és Norvégiában vannak. Cím viszont egyelőre nincs, Bond 25 munkacímen emlegetik a projektet, és a sztoriról is annyit lehet csupán tudni, hogy a 007-es a történet kezdetén Jamaicán lógatja a lábát, ám a nyaralást egy egyszerűnek induló, ám egyre szövevényesebbé váló akció szakítja félbe. A 25. Bond-film jelen állás szerint 2020 áprilisában készül el.

Kiemelt kép: Getty Images/FilmMagic/Laura Cavanaugh

Ajánlott videó

Olvasói sztorik