Kultúra

Hétvégi programajánló

Mit csináljunk a hétvégén? Budapesti és a vidéki programok május 10-12. között.

Mozi

A Hotel Mumbai India utóbbi évtizedeinek egyik legsúlyosabb terrorakcióját dolgozza fel, ami 12 lövöldözésből és robbantásból állt. A négy napig tartó támadássorozatban 174-en haltak meg és több mint háromszázan megsérültek. Az ilyen filmek célja az, hogy kirángassa ezt az eseményt számok absztrakt birodalmából, és belökjön minket a rettenet kellős közepébe, a Hotel Mumbai pedig elég jó munkát végez ezen a téren.

Három napig tartott a mészárlás a luxusszállodában
A Hotel Mumbait rettentő kényelmetlen nézni, de pont ez a dolga. Kritika.

Hotel Mumbai, 125 perc, 2019, értékelés: 7/10

Kiállítás

Milyenek voltak a sztálinista showműsorok? Milyen az erotikus szocialista revü? Kiket tiltottak le? Kiből lettek besúgók? Hogy került egy takarítónő a színházak élére? Többek között ezeket a kérdéseket járja körül a nemrég megjelent Vörös Csillagok – a Rákosi-korszak szórakoztatóipara és a szocialista revükcímű könyv és a hasonló című kiállítás.

Erotika a szocializmusban: elcsattan egy csók a Sztálin-híd alatt
A szocialista revük világa, showbiznisz a Rákosi-korban.

A kiállítás látogatható 2019. július 20-ig, keddtől péntekig 9:00 és 17:00, szombaton 9:00 és 14:00 között az Országos Széchényi Könyvtár Színháztörténeti Tár, Budavári Palota, „F” épületében.

Vidéki program

Almavirág fesztivál Rácalmáson 2019 május 11-12. között.  A Duna menti kisvárosban egészségőrző programok, kézműves árusok, zenei programok, játszóház, vidámpark és finom almás sütemények várják a látogatókat.

+Ezt pedig írd be a naptáradba

Száguldó monstrumok, versengő járgányok, Superenduro motorverseny – jön a Kamion EB: Idén 5. alkalommal rendezik meg a FIA Kamion Európa-bajnokság, a kamionsport legkiemelkedőbb nemzetközi versenysorozatát. Bódító adrenalinfröccs, motorbőgés, kamionkorzó és családi programok. A több mint 30 éves múltra visszatekintő rendezvény bővelkedik különleges pillanatokban. Együtt izgulhatunk hazánk büszkeségéért, a kétszeres Európa-bajnok Kiss Norbiért, hangosan szurkolhatunk a Suzuki Europe Cup versenyzőinek, és az akadályokkal teletűzdelt motorcross pályán egymással küzdő motorosoknak.

Időpont és helyszín: 2019. június 22-23. Hungaroring.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik