Kultúra

Hétvégi programajánló

Mit csináljunk a hétvégén? Budapesti és a vidéki programok április 19-21. között.

Mozi

Mary Shelley tisztességes, konzervatív életrajzi film, szép kosztümökkel, borongós angol időjárással és a főszerepben a remek Elle Fanninggel, akinek a fehér csipkék és a mohalepte sírkövek is remekül állnak a vásznon.

Frankenstein szörnye vezeti győzelemre a nők forradalmát
A Mary Shelley-t nő írta, nő rendezte, nő adott rá pénzt és a világirodalom egyik legfontosabb írónőjéről szól. Kritika.

Mary Shelley, 2017, 120 perc, 7/10

Show-műsor

Séta a dinoszauruszokkal: Az 1 óra 40 perces műsor a dinoszauruszok evolucióját mutatja be, szinte filmszerű realizmussal. A Séta a dinoszauruszokkal – az igazi élmény megmutatja a dinoszauruszok közötti kölcsönhatásokat, hogyan alakultak a húsevő dinoszauruszok két lábon járó lényekké, és hogyan védekeztek a növényevők a sokkal gyorsabb ragadozók ellen. A dinoszauruszok 200 millió éves regnálásából 9 faj mutatkozik be. A show Ausztráliából származik, ahol több évnyi tervezés és munkálatok után a Séta a dinoszauruszokkal – az igazi élmény 2007 januárjában kelt életre. Nem sokkal ezután az egész világot meghódította, rekord nézőszámmal minden országban.

Jegyek a livenation.hu oldalán, az előadásokról bővebben az esemény Facebook-oldalán.

Vidéki program

Húsvét a Lillafüredi Sport- és Kalandparkban: a négynapos hosszú hétvégén családi programokkal várják a látogatókat. További információk a rendezvény honlapján.

+Ezt pedig írd be a naptáradba

Quimby koncert cirkuszi artistákkal: a zenekar egy nagyszabású cirkuszi produkcióval készül május 31-én a Budapest Parkban a Freak Fusion Cabaret társaságában.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik