Kultúra

A demokrata párti szenátor viszonya a fiatal lánnyal csak veszélyes lehet

Brian De Palma neve eddig olyan filmjei miatt volt ismert, mint a Carrie, a Halál a hídon, A sebhelyesarcú, az Aki legyőzte Al Caponét, a Káin ébredése vagy az 1996-os Mission: Impossible. A rendező azonban most új oldaláról mutatkozik be, mert Szükség van a kígyókra? címmel megjelent első regénye. A könyv, melyet De Palma Susan Lehman író segítségével készített, eredetileg filmnek indult, de a rendezőnek nem volt elég ideje forgatókönyvet írni belőle.

„Rengeteg ötletem volt, amelyekről azt gondoltam, hogy nem lesz időm forgatókönyvvé formálni őket. Aztán találkoztam Susannal, aki tökéletes társnak bizonyult ahhoz, hogy regényt írjunk belőlük. Sokat szórakoztunk együtt” – mondta De Palma.

A történet, mely leginkább a Halál a hídon című filmhez hasonlít, egy politikai botránnyal veszi kezdetét.

„A könyv alaptörténetét egy politikai botrány inspirálta. John Edwards demokrata párti szenátort lefényképezték egy fiatal lánnyal, akivel viszonya volt. Aztán volt egy másik politikai incidens is. Egy fiatal titkárnő eltűnt, sokáig nem találták meg. Eltitkolt kapcsolata volt egy képviselővel, és arra gyanakodtak, hogy ez a képviselő meggyilkolhatta őt” – mondta De Palma.

A regény egyelőre csak francia nyelven jelent meg, addig is be kell érnünk a 78 éves rendező hamarosan megjelenő új filmjével, a Dominóval.

A Trónok harca sztárja ezúttal terroristák nyomába ered
Jól néz ki A sebhelyesarcú rendezőjének új filmje.

(Euronews)

Kiemelt kép: JEFF PACHOUD / AFP

Ajánlott videó

Olvasói sztorik