Kultúra

Hétvégi programajánló

Mit csináljunk a hétvégén? Budapesti és a vidéki programok március 29-31. között.

Mozi

Disney évek óta tartó élőszereplős lázából a Dumbó sem maradhatott ki. Amire nem lehet panasz, az a számítógépes animáció és úgy általában a látvány, ugyanis a Dumbóban egy CGI-állatka a legjobb: maga Dumbó, aki pedig egy kizárólag pixelekben létező entitás, de még így is elviszi a hátán ezt filmet.

Vásári ripacskodás némi varázslattal
Az élőszereplős Dumbóban az élő szereplők a legrosszabbak, eltekintve a szövegkönyvtől, ami még rosszabb. A mozivarázslat megment ezt-azt, de nem mindent. Dumbó kritika.

Dumbó (Dumbo), 2019, 112 perc – 24.hu: 6/10

Színház

A klasszikus orosz dráma nemigen beszél vidám dolgokról, mindenesetre Csehov neve hallatán nem készül könnyed színházi estére a néző. Nem is kaptunk azt a Katona Kamrájában Székely Kriszta A Platonov című rendezésétől, ellenkezőleg: az elborzasztó méltatlanság, kicsinyesség, szánalmasság, és egyéb emberi nyomorúságok színes-szagos tablóját festi fel a darab részeg ámokfutásban, filmszerűen, keserű humorral.

Mindenki isteníti, pedig csak egy szerencsétlen nyomorult
A Platonov. Így, névelővel, mert nem ember ő, inkább fogalom, az izgalmas emberi nagyság. Pedig csak a vakok közt a félszemű tipikus esete forog fenn a Katona új kamaradrámájában.

A Platonov – (Ne csak) nézd, hogy telik ez a kurva élet!
Katona József Színház, Kamra, bemutató: 2019. március 8.

Vidéki program

Egri Tavaszi Fesztivál: Az Egri Csillag új évjáratának hagyományos fellövésétől az Egri Csillag Weekend rendezvényig tart, vagyis március 15-től április 28-ig. A 45 nap alatt előadások, kiállítások, koncertek, és különböző filmes, táncos produkciók, illetve színházi és képzőművészeti program zajlik a városban, fesztiválhangulattal. További információk a fesztivál honlapján.

+Ezt pedig írd be a naptáradba

Paul Anka nyáron Budapesten ad koncertet a Celebrating 60 Years of Hits – His Way című turnéja keretében. A 77 éves énekes-dalszerző július 17-én a Papp László Budapest Sportarénában lép fel, ahol az elmúlt hatvan évének munkásságából kapunk összefoglalót.

Paul Anka Budapesten koncertezik
Július 17-én a Papp László Budapest Sportarénában lép fel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik