Kultúra

Paul Anka Budapesten koncertezik

Paul Anka nyáron Budapesten ad koncertet a Celebrating 60 Years of Hits – His Way című turnéja keretében. A 77 éves énekes-dalszerző július 17-én a Papp László Budapest Sportarénában lép fel, ahol az elmúlt hatvan évének munkásságából kapunk összefoglalót.

A kanadai születésű zenészt első slágere, a Diana már 15 évesen ismertté tette. Nem sokkal később már olyan hírességekkel zenélt, mint Jerry Lee Lewis, Buddy Holly, Frankie Lymon és Chuck Berry. Anka mások számára is írni kezdett zenét, többek között Connie Francis, Lesley Gore és Buddy Holly számára.

A hatvanas évek végén írta meg a My Way című dalt Frank Sinatrának, a hetvenes években pedig megszülettek újabb nagy slágerei, mint a You’re Having My Baby, a Don’t Like To Sleep Alone és Times of Your Life.

A zenész nagy sikerű dalai közé tartozik az Oscar-díjra jelölt 1962-es A leghosszabb nap című film főcímdala, valamint ő jegyzi a televíziótörténet leghosszabb ideig sugárzott, a The Tonight Show with Johnny Carson című műsor főcímdalát is.

Jegyek kaphatók március 27-től itt.

Kiemelt kép: Ashlea Wess

Ajánlott videó

Olvasói sztorik