Kultúra

Illés bácsi, a gödöllői cukrász már sohasem fog sütni

Már több éve, hogy önként bezárt az a gödöllői cukrászda, ahol súlyos egészségügyi hiányosságokat találtak. Az engedélyekhez a gépek lecserélésére és felújításra lett volna szükség, de a tulajdonos ezt már nem vállalta. Most a Story kereste meg Illés bácsit, hogy megkérdezzék tőle, mi történt 2016 óta, és kinyit-e még valaha az üzlete.

Még most is gyakran utánam kiabálnak a városban, mikor nyitok ki újra. De senki kedvéért nem nyitok ki, nem tenném ki magam senki rosszindulatának. A gépeket szétszedtem, senki sem teheti be a lábát az üzletbe rajtam kívül. Néha bejárok, mégiscsak én szenvedtem érte, én hoztam létre. 64 évet dolgoztam keményen, még az általános iskola nyolcadik osztályát is kihagytam. A szüleim tisztességre neveltek, egész életemben erőmön felül dolgoztam. Nagyon hiányzik a cukrászda, az egész életem ráment

– nyilatkozta a lapnak a 81 éves Barna Illés, és hozzátette, hogy se magának, se másnak nem süt.

Illés bácsi: "Nekem nem hiányzott, hogy szeressenek"
A gödöllői cukrászt jobban zavarja a hírnév, mint az, hogy be kell zárnia a cukrászdáját. Azt mondta a 24.hu-nak, az üzletet zárva tartja, és akkor sem biztos, hogy kinyit, ha segítenek neki felújítani a helyet.

Az interjúból kiderül, hogy a cukrászt megviselték a történtek, még úgy is, hogy rengetegen szurkoltak neki, de nem fogadta el az önkormányzat segítségét sem.

A történet 2016 májusában hetekig foglalkoztatta az embereket, volt aki drukkolt Barna Illés cukrásznak, mások pedig kifejezetten jogosnak tartották, hogy a NÉBIH kért pár dolgot az előírások betartása érdekében. Annak idején az ATV forgathatott a gödöllői konyhán.

Kiemelt kép: ATV

Ajánlott videó

Olvasói sztorik