Belföld

Illés bácsi eldöntötte: nem nyit ki többé, inkább pihenni fog

A cukrászda berendezéséből kiállítás lehet a gödöllői múzeumban.

Tárgyalt a gödöllői polgármesterrel Barna Illés cukrász, aki a múlt héten úgy döntött, bezárja cukrászdáját, miután a járási hivatal ellenőrzése súlyos hiányosságokat állapított meg. Miután cikkek jelentek meg az esetről, petíció is indult, amit sokan aláírtak, lényegében azt kérve a hatóságoktól, hogy az idős cukrászmesternek ne kelljen megfelelnie az élelmiszer-egészségügyi szabályozásoknak, hogy folytathassa a munkát.

Az ugyanakkor a tévéfelvételeken is látszott, hogy nagyon rossz állapotok vannak a cukrászdában, és vitathatatlan, hogy felújításra van szükség. Az önkormányzat ebben segítséget ajánlott, Barna Illés csütörtökön találkozott a városvezetővel, Gémesi Györggyel. A találkozón eldőlt, hogy Barna Illés nem újíttatja fel és nem nyitja ki újra a cukrászdát.

A 77 éves cukrász elmondta: nagyon megviselte az utóbbi hét, és megromlott egészségi állapota miatt már nem vállalná a felújítással és újranyitással járó nehézséget, ötven évnyi, pihenőnap nélküli munka után végre pihenni fog.

Barna Illés azt is kérte az önkormányzattól, hogy tudassák az őt támogató emberekkel: nem tud eléggé hálás lenni azért, hogy ennyien kifejezték szeretetüket. Kérte viszont a megértést is, mondván, ilyen idősen már nem bírna ki további megpróbáltatásokat, illetve nem szeretne elfogadni semmilyen anyagi segítséget.

Abban ugyanakkor megegyezett a polgármesterrel, hogy a cukrászat régi berendezéseit hivatalosan felbecsültetik, azokat a város megvásárolja. Az eszközökből, valamint az üzletre jellemző oklevelek másolataiból a Gödöllői Városi Múzeumban kiállítást rendeznek be.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik