Kultúra

A Marvel Kapitánytól senki nem tudja elvenni az első helyet

A Marvel Kapitány című film túl van a második hétvégéjén is, és még mindig az első a magyar mozik nézettségi listáján a Filmforgalmazók Egyesületének adatai alapján. A hétvégén majdnem 87 ezer embert érdekelt a szuperhősös produkció, összesen pedig 269 ezer néző ment el rá. A Marvel Kapitány Brie Larsonnal a főszerepben Amerikában 266 millió dolláros (~73,7 milliárd forint) bevételnél tart, világszerte pedig több mint 760 millió dollárt (~210,5 milliárd forint) hozott össze. Csak úgy, mint nálunk, az USA-ban is maradt az első helyen a Marvel-univerzum filmje, ami mindössze 152 millió dollárból (~42 milliárd forint) készült.

Mindenkinek csak Marvel Kapitány kellett a mozikban
Pedig nem ez volt a kedvenc szuperhős-feldolgozásunk.

Az első hétvégéjén van túl Szász Attila filmje, az Apró mesék, ami Kerekes Vicával és Szabó Kimmel Tamással mutatja be a háború utáni ínséges időket. Amikor kegyes hazugságoknak álcázott mesék tartják életben a főhőst egészen addig, amíg valaki át nem lát a szitán.

Az Apró mesék Hankó Balázs vagány szélhámos-portréjaként indul, afféle csóró, történelmi Kapj el, ha tudsz, romos, világháború utáni Budapesttel, kisstílű átverésekkel, és egy inkább vakmerő, mint zseniális csalóval, aki kevésbé meggyőződésből, mintsem kényszerűségből hazudozik. Amint azonban hősünk az erdőbe ér és megismerkedik Judittal és fiával, egy teljesen más történet indul el, amiben elkerülhetetlen, de annál veszélyesebb szerelem, erdei idill és domestic noir keveredik némi szovjet korrupcióval és mocsokkal

– írtuk a meglehetősen pozitív kritikánkban.

Beleszeretett az első emberbe, aki nem kajálta be a hazugságait
Szabó Kimmel Tamás szélhámosként éli túl a világháború utáni napok zűrzavarát, és majdnem belehal, amikor jó útra tér a ragyogó Kerekes Vica oldalán. Apró mesék kritika.

A filmet kicsivel több mint 12 ezren látták a hosszú hétvégén. Ezen kívül a Családi bunyóra ültek be 32 és fél ezren, illetve A királynő kutyájára 22 ezren.

Kiemelt kép: Fórum Hungary

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik