Kultúra

Mindenkinek csak Marvel Kapitány kellett a mozikban

Mindenkit letarolt az első hétvégén a Marvel Kapitány című film, a magyar mozikban és világszerte is. Sőt, az év legjobb számait tudhatja magáénak a Marvel-univerzum, amellett, hogy nem ez volt a kedvenc szuperhős-feldolgozásunk.

A Marvel Kapitány sajnos egyértelműen bizonyítja, hogy mostanra már nem elég a jó forgatókönyv – pipa -, se a remek színészgárda – pipa -, se a lenyűgöző látvány és hangulat – pipa és pipa – de már a szív, a humor és az ügyes forgatókönyvi fordulatok sem. Háromszoros pipa

– írtuk a kritikánkban.

A hazai mozikba egy hétvége alatt kicsivel több mint 150 ezer ember ment el a Marvel Kapitányra (152 millió dollárból készült, ami közel 43 milliárd forintnak felel meg), majdnem 240 milliós bevétellel zárt a film a Filmforgalmazók Egyesületének adatai alapján. Hasonlóan erős volt a világ minden részén a nyitóhétvége. Csak Amerikában 153 millió dollárt (~43 milliárd forint) hozott, amihez hozzájön a 302 millió dolláros (~85 milliárd forint) külföldi jegyeladás. A vége pedig 455 millió dollár (~128 milliárd forint).

Ehhez képest egyik film sem tudott labdába rúgni a hazai mozikban. A múlt héten mutatták be a Most van most című magyar vígjátékot, ami mindössze 3045 nézőt érdekelt a hétvégén.

Ezt a filmet még Tompos Kátya szépsége sem menti meg
Szajki Péter harmadik nagyjátékfilmjében is maradt a romkomoknál, újdonságként viszont egy roadmovie keretei közé tette. Kritika a Most van most című filmről.

Kiemelt kép: Chuck Zlotnick / Fórum Hungary

Ajánlott videó

Olvasói sztorik