Kultúra

Pápai Joci mehet az Eurovíziós Dalfesztiválra

Szombat este végre kiderült, hogy ki utazhat Tel-Avivba, az Eurovíziós Dalfesztivál döntőjére. Az első válogatót január 19-én tartották, és egy szűk másfél hónap alatt le is zavarta a köztévé A Dalt. Az elődöntők során még a négytagú zsűri, Both Miklós, Vincze Lilla, Nagy Feró és Mező Misi a közönséggel kézen fogva döntött az énekesekről, február 23-án viszont már csak az első négyet választották ki, aztán a nézők szavaztak a nyertesről,

Pápai Joci képviseli Magyarországot az izraeli Eurovízión. 

A mezőnyben voltak ismerős arcok, Oláh Gergő sem először próbálkozott, de a legnagyobb veterán Kállay-Saunders András, aki 2014-ben már kijutott a Runninggal, ötödik lett Koppenhágában, és megdöntötte volna az egyéni rekordját. Pápai Joci 2017-ben ment az Origóval Portugáliába, és most Az én apám című dallal indult. Ez az a téma, ami Delhusa Gjon szerint csak neki jár, másnak nem illik az apákról énekelnie.

delhusa gjon (delhusa gjon, )
Delhusa Gjon szerint Pápai Jociék lemásolták az ötletét, mert apáról szól a daluk
Nem meríti ki szerinte a plágium fogalmát, de szerinte tőle vették az ötletet a dalhoz.

A műsor egyébként egészen belejött a végére, az első válogatók gyengén indultak, sok volt a közepes produkció és a fölöslegesen átlagos zene, egy döntőst ki is zártak, de a legjobb nyolc aztán összekapta magát. Persze Kállay-Saunders András a Middletonz élén még mindig kamu rózsás tetkóval riogat, de ettől függetlenül kifejezetten élvezhető műsor lett. Azt kell mondjuk, hogy ezerszer jobb ez, mint egy X-Faktor, amit dalonként megszakít egy reklám, és a kereskedelmi tévé rászorul az állandó drámázásra, és arra, hogy minden eszközzel elvegyék a figyelmet az előadásokról. A Dal ezzel szemben kilencig már minden versenyzőt kipipált, nem egy végeláthatatlan, túl sokáig nyújtott műsorról van szó. A másik amit ki kell emelnünk, hogy a látvány a legnagyobb erőssége a show-nak, a legtöbbször kreatív hátteret adnak az énekesek mögé. A 16 éves Nagy Bogi égig érő szoknyája például szuper volt.

Galéria

Sokszor még mindig olyan, mintha a zsűri mást nézne, de végül Vavra Bencét, Pápai Jocit, az Acoustic Planetet és Nagy Bogit szavazták meg a legjobbnak. A közönség pedig Pápai Jocit hozta ki nyertesnek.

Ami még volt:

  • Freddie szitakötőkbe öltözött, Dallos Bogi pillangókat tűzött a hajába
  • Nagy Feró igazi fenegyerek, és nem kötötte be a nyakkendőjét
  • Az akusztikus különdíjat a korábban kiesett USNK kapta
  • A tavalyi nyertes, az AWS lépett fel a versenyzők után

Ajánlott videó

Olvasói sztorik