Kultúra

Már a rendőrség is azt gondolja, hogy saját maga ellen rendezett támadást a savval leöntött színész

Rendzavarással vádolják Jussie Smollett színészt, mert állítólag hamis feljelentést tett a rendőrségnek. Az Empire című sorozat színészét gyanúsítottként hallgatná ki a rendőrség, mivel egyre biztosabbnak tűnik, hogy ő maga rendezte meg a saját megverését.

Az ügy néhány héttel ezelőtt kezdődött, amikor Smollettet két férfi megtámadta, megverte, savval leöntötte és rasszista-homofób szidalmakat ordítva bántalmazta. A fekete és meleg Smollett, aki a sorozatban is meleg karaktert alakít, azt állította, hogy bőrszíne és orientációja miatt érte a támadás.

Smollett február közepén először adott interjút a Good Morning America című műsorban, ahol elmondta, a legfontosabb számára megtudni, kik voltak a támadók, és elérni, hogy ne nevezzék „állítólagosnak” az őt ért támadást, melyről sokan gondolják azt, hogy megrendezett volt.

„Meghalsz, köcsög” – megverték és vegyszerrel öntötték le, az Empire színésze mégis a szeretetről beszél
Jussie Smollett először állt színpadra, mióta megtámadták és brutálisan bántalmazták. Mi mindent lehet még tudni az esetről?

Február 15-én a rendőrök letartóztattak egy fekete testvérpárt, akiket a térfigyelő kamerák felvételein is lehetett látni, de később kiderült, hogy Olabinjo és Abimbola Osundairo nigériai származásúak és mindketten statisztaként szerepeltek az Empire-ben. Vallomásuk szerint Smollett bérelte fel őket, hogy verjék meg őt.

A Los Angeles Times cikke szerint, ha bebizonyosodik, hogy valóban ez történt, három év börtönbüntetést is kaphat.

Mindeközben az Empire producerei felfüggesztették Smollettet a munkavégzés alól, és benne van a pakliban, hogy kiírják a sorozatból. Egyes információk szerint a színész éppen ezért rendezhette meg a támadást, mert a készítők már korábban is fontolgatták, hogy kiírják, Smollett pedig így akarta meggátolni ezt.

Kiemelt kép: Gabriel Olsen/Getty Images

Ajánlott videó

Olvasói sztorik