Kultúra

Hétvégi programajánló

Mit csináljunk a hétvégén? Budapesti és a vidéki programok február 8-10. között.

Mozi

2000 is lassan húsz éve volt, de éppen ezért megbocsátható, ha nem mindenki emlékszik már a Kurszk tengeralattjáró tragikus esetére, mely az ezredforduló évének egyik legnagyobb visszhangot kiváltó nemzetközi eseménye volt: Kurszk 2000. augusztus 12-én, egy meghibásodott torpedó felrobbanása miatt elsüllyedt a Barents-tengeren. Az első és a két perccel későbbi második robbanásban a legénység nagyobb része azonnal meghalt, 23 tengerész azonban túlélte ezt és a vízbetörést is, és még napokig küzdött az életéért. A történetből most film készült Léa Seydoux, Max von Sydow és Colin Firth szereplésével.

Az elsüllyeszthetetlennek hitt tengeralattjáró katasztrófája
A Kurszk orosz tengeralattjáró katasztrófája annak idején napokig tartotta izgalomban a világsajtót. A sztoriról most Thomas Vinterberg rendezett filmet. Kritika.

Kurszk (Kursk), 2018, 117 perc. 6/10

Kiállítás

A blockbusterekhez kapcsolt szórakoztató parkok gazdagabb országokban már léteznek és egyre menőbbek, ezek kisebb, olcsóbb és mobilabb verziói az utazó blockbuster kiállítások, ezek közül érkezett most egy Budapestre. A James Cameron gigabüdzséből készült és még gigantikusabb bevételekkel rendelkező Avatar című filmjének világa költözött be az Andrássy Élményközpontba.

Na'vik és hatlábú farkasok az Andrássy úton - megnéztük az Avatar kiállítást
Az egykori Párisi Nagyáruház épületébe, az Andrássy Élményközpontba beköltöztek a kékbőrűek és Pandora világa. Körbejártuk az AVATAR: Discover Pandora kiállítást.

A kiállításról további információk, valamint jegyek az Andrássy Élményközpont weboldalán érhetők el.

Vidéki program

Pécsi Csokoládé Karnevál 2019. február 9-10. között a Zsolnay Kulturális Negyedben. További információk a rendezvény Facebook-oldalán.

Közzétette: Pécsi Csokoládé Karnevál – 2018. január 29., hétfő

+ Ezt pedig írd be a naptáradba

Sting Budapesten ad koncertet: az énekes a My Songs turnéval július másodikán a Papp László Budapest Sportarénában koncertezik. További információk a LiveNation oldalán.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik