Kultúra

A Trónok harca előzménysorozata egyre izmosabbnak ígérkezik

Épp most igazoltak le nyolc új nevet a szereposztásba.

Szépen csordogálnak az információk a készülő Trónok harca előzménysorozattal kapcsolatban. A soron következő Star Trek-filmet is jegyző S. J. Clarkson rendezésében készülő prequel-sorozat most nyolc új szereplőt hozott a fedélzetre Naomi Watts és Josh Whitehouse mellé, akikről már egy ideje lehetett tudni.

Érkezik Naomi Ackie, aki a J. J. Abrams-féle Star Wars-franchise-ban lesz legközelebb látható, Denise Gough, aki a Gerillából lehet ismerős, és az Alkonyatból ismert Jamie Campbell Bower. Hozzájuk csatlakozik Sheila Atim, aki ez előtt a Kurtizánok kora című sorozatban szerepelt, a Black Mirror és a Humans gárdájából ismert Ivanno Jeremiah, Georgie Henley, aki a Narnia krónikáiból lehet ismerős, valamint a To The Bone Alex Sharpja és a Grindelwald bűntettei Toby Regbója is.

Hogy ők pontosan kiket fognak alakítani, azt persze még nem tudhatjuk, ahogy a sztoriról is csak sejtéseink lehetnek: az biztos, hogy jóval, évezredekkel a Trónok harca eseményei előtt járunk majd, a hőskornak nevezett időszakban. Alighanem a könyvekben is emlegetett Hosszú Éjszaka is említésre kerül majd – legalábbis George R. R. Martin blogjában utalt rá, hogy ezen a  munkacímen fut a projekt. Az HBO úgy fogalmazott, a sorozat a hőskorszak fénykorától annak legsötétebb órájáig meséli majd el Westeros történetét.

 

És csak egyetlen dolog biztos: hogy Westeros történetének szörnyű titkaitól a Mások valódi eredetéig, a Kelet titkaiig és a legendák Starkjaiig… semmi sem úgy történt, ahogy eddig tudtuk.

A sorozat pilotját a Kingsman forgatókönyvét is jegyző Jane Goodman írta, a történetet Martinnal közösen dolgozták ki.

Kiemelt kép: HBO

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik