Kultúra

Tíz percig tartott a szexuális zaklatással vádolt Kevin Spacey tárgyalása

Január 7-én tartották Kevin Spacey bírósági tárgyalását Nantuckatban, szexuális zaklatás és könnyű testi sértés bűncselekményének vádjával. Ahogy arról már írtunk, a színész ellen egy 2016-ban történt zaklatási üggyel kapcsolatban emeltek vádat, miszerint az 59 éves Spacey leitatott és megfogdosott egy 18 éves fiút, akivel egy étteremben találkozott.

A színész néhány héttel ezelőtt egy elég bizarr videóban reagált az őt ért vádakra, melyben a Kártyavár című sorozatban alakított Frank Underwood karakterében beszél (ebből pont zaklatási botránya miatt rúgták ki). A kétértelmű üzenetből egyesek azt vélték kihallani, hogy a színész visszatér a Netflix sorozatába, de valószínűbb, hogy inkább arra reagált, hogy vádat emeltek ellene.

A tárgyalásra magángéppel érkező színésznek a bíró megtiltotta, hogy bármilyen módon is kommunikáljon a vádlóval, de erre nem is lett volna sok idő, ugyanis Spacey 10 perc múlva távozhatott. Bár ügyvédje azt kérte, hogy a színész nélkül folyjon a tárgyalás, a bíró ezt elutasította, viszont a március 4-re írt ki új meghallgatáson a színésznek nem kell személyesen megjelennie, de telefonon elérhetőnek kell lennie. A kétszeres Oscar-díjas színész korábban közölte, nem fogja magát bűnösnek vallani az ügyben.

Guardian

Kiemelt kép: POOL / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / AFP

Ajánlott videó

Olvasói sztorik