Kultúra

Videót készíthetett a Kevin Spacey-t vádló kamasz az őt ért zaklatásról

Nemrég vádat emeltek Kevin Spacey ellen egy 2016-ban történt zaklatási üggyel kapcsolatban. A vád szerint a színész leitatott és megfogdosott egy tizennyolc éves fiút, akivel egy étteremben találkozott 2016-ban. Szóba elegyedtek, iszogattak, majd egy ponton Spacey fogdosni kezdte a fiú nemi szervét. Az akkor tizennyolc éves fiúhoz egy idegen nő ment oda, míg a színész a mosdóban volt, megkérdezte, hogy jól van-e, és azt mondta neki, hogy meneküljön, amit a fiú meg is tett.

Néhány nappal ezelőtt megírtuk, hogy Spacey furcsa videóval reagált a vádakra, melyben a Kártyavár című sorozatban alakított Frank Underwood karakterében beszél (ebből pont zaklatási botránya miatt rúgták ki). A kétértelmű üzenetből egyesek azt vélik kihallani, hogy a színész visszatér a Netflix sorozatába, de lehetnek reakciók arra is, hogy a napokban vádat emeltek Spacey ellen egy 2016-ban történt esettel kapcsolatban.

Most azonban újabb részletek derültek ki az üggyel kapcsolatban, írja a New York Times, például az, hogy az eset 2016. július 7-én történhetett egy Nantucketi, zsúfolt bárban, éjjel 1 óra körül. A 18 éves fiú itt dolgozott alacsony beosztásban, aznap a műszakja éjfélig tartott. Spacey 23:30 körül érkezett a helyre a menedzserével, ahol bemutatták a fiúnak, aki 23 évesnek mondta magát, valószínűleg azért, mert Amerikában csak 21 éves kortól legális az alkohol vásárlása. Ezután beszélgetni és iszogatni kezdtek, majd egy ponton dalra fakadtak egy bárzongora mellett. Elvileg Spacey ekkor megfogta a fiú derekát, majd lehúzta annak nadrágján a cipzárt és hozzádörgölte a péniszét. Erről a fiú állítása szerint videó is készült, mivel nem tudta, mit tegyen, így snapchaten elküldte azt a barátnőjének, akivel az este folyamán több üzenetet is váltott sms-ben, mert az nem hitte el a fiúnak, mi történik.

A vádló barátnője a vádiratban leírtak szerint azt állítja, hogy a videón látszott, amint Spacey megfogja a fiú nadrágjának elülső részét. Az egyik pincér vallomása szerint Spacey és a vádló valóban ott voltak a helyen, de zaklatást nem látott. Egy másik vendég is azt állítja, szintén nem látott zaklatást, de elmondása szerint a vádló sápadtnak és ijedtnek tűnt.

Spacey zaklatási ügyéről január 7-én tartanak bírósági tárgyalást Nantuckat kerületi bíróságán, szexuális zaklatás és könnyű testi sértés bűncselekményének vádjával.

Kiemelt kép: Tim P. Whitby / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / AFP

Ajánlott videó

Olvasói sztorik