Kultúra

Woody Allen kiskorú modellel folytatott viszonyt

Woody Allen körül nemigen volt nyugodt mostanában semmi. A rendezőt egykori felesége, az Allen több filmjében is feltűnő Mia Farrow évek óta azzal vádolja, hogy zaklatta örökbefogadott lányát, Dylan Farrow-t. Nemrég írtunk róla, hogy Allen aktuális felesége, Soon-Yi Previn először szólalt meg az üggyel kapcsolatban. Ő más szemszögből látja a történteket, mint a legtöbben, szerinte Farrow kihasználta a MeToo mozgalmat, és Dylant áldozatnak állította be.

A Vulture most azt írja, hogy az egykori modell, Christina Engelhardt azzal állt elő, hogy 1976-ban, 16 évesen összejött Allennel, kapcsolatukat pedig titokban tartották, hiszen a nő kiskorú volt (New Yorkban 17 éves kortól számít legálisnak egy kapcsolat). A modell szerint Allen nem kérdezte meg tőle, hány éves, de ő elmondta, hogy még középiskolába jár. A viszony egyáltalán nem volt kérészéletű, Engelhardt és Allen 8 évig voltak együtt.

Nem fogják bemutatni Woody Allen új filmjét
Eddig is voltak jelek arra, hogy véget érhet a rendező karrierje, és ez most egyre biztosabbnak tűnik.

Elmondása szerint Engelhardt azért rukkolt most elő a történettel, hogy egy másik nézőpontot mutasson meg.

„Azt reméltem, hogy ezzel meg tudok mutatni egy másik nézőpontot. Nem támadni szeretném Woodyt. hanem a szerelmi történetünkről mesélni. Ez tett azzá engem, aki most vagyok. Nem bántam meg ezt az egészet.”

Engelhardt nyilatkozata azért ellentmondásos, mert közben azt is elmondja, hogy Allen egy idő után más nőket is bevont viszonyukba, később pedig Farrow-t is bemutatta neki, akivel egy ideje már kapcsolatban volt akkor. A modellt ez eléggé sokkolta, úgy érezte, a rendező kihasználta őt.

Engelhardt a Dylan Farrow-val kapcsolatos szexuális zaklatási vádakat nem kommentálta.

Kiemelt kép: Michael Kovac/Getty Images for AFI

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik