Kultúra

Borbély Alexandra Trónok harca-sztárral forgatott

A legjobb színésznőnek járó Európai Filmdíjat 2017-ben-ben elnyert Borbély Alexandrát jó néhány filmben láthatjuk az elkövetkező időkben. Ő lesz többek között Felméri Cecília Spirál című első nagyjátékfilmjének a főszereplője, de több külföldi filmben is feltűnik majd, például Julius Ševčík Üvegszoba című filmjében is. Ehhez most megérkezett az előzetes is:

Az Új szó Borbéllyal készített interjújából kiderül, hogy a színésznő a történet szerint egy Bécsben élő, a gyermekét egyedül nevelő, magyar származású zsidó nő, aki hatéves kislányával menekül egy villába. Itt bébiszitter lesz, majd később megtetszik a ház urának, innentől kezdve pedig el tudjuk képzelni a lehetséges bonyodalmakat.

A filmben Borbély mellett olyan európai sztárok tűnnek fel, mint Carice van Houten (Trónok harca) vagy Claes Bang (Négyzet).

Borbély az Új Szónak elmesélte, hogy Rudolf Biermann, a film producere lányának a javaslatára választották őt Kata szerepére, nem sokkal azután, hogy megkapta az Európai Filmdíjat:

„Már Budapesten voltam, amikor felhívott, hogy tetszett neki a berlini sírásom, és lenne egy ajánlata számomra. És átjött hozzám Budapestre, hogy elmesélje, miről szól a szerep. Kíváncsi volt rám. De még előtte skype-on beszéltem a rendezővel is. Úgy le voltam robbanva, lelkileg annyira kifárasztott a berlini gála, hogy nem akartam, hogy lássa az arcomat. Nagyon rosszul néztem ki. Csak a hangomat hallhatta. Mivel a film angol nyelven forgott, arra kért, beszéljünk angolul. A végén azzal búcsúztunk, hogy enyém a szerep.”

Az Üvegszobát előreláthatólag 2019 tavaszán mutatják be.

Már forog Borbély Alexandra következő nagy dobása
Azaz a Spirál című alkotás, amely Felméri Cecília első nagyjátékfilmjeként készül.

Kiemelt kép: Mohai Balázs / MTI

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik