Kultúra

Tóth Gabinak igenis fáj, hogy nem hívják fesztiválokra

Mostanában többször is írtunk a Spektrum Home műsorairól, mivel a esténként félretették a lakberendezést, hogy a magazinosabb vonalat erősítsék. A hétfői Tesztbeszédet már kitárgyaltuk, ott Dombóvári István asztalánál szembesül a magyar celebek sűrűje, hogy mások hogy látják őket. Harmadik hete pedig keddenként megy a Helló, tesó!, amiben D. Tóth Kriszta és öccse, D. Tóth András riportozik egy félig vagy teljesen híres testvérpárral. Szerepelt már a Haumann-család és Péterfy Bori is a bátyjával, Péterfy Gergely íróval.  A legújabb epizódban (este adják le) pedig Tóth Gabi és Tóth Vera látogat egy év kihagyás után Tapolcára.

Van olyan asztal, ahol Sebestyén Balázs beszólásairól és Bochkor Gábor kapuzárási pánikjáról is lehet beszélni
Azért arra nem számítottunk, hogy majd a Spektrum Home jön elő egy olyan műsorral, ahol végre megnyílnak az ismert emberek. Ilyen a Tesztbeszéd.

Maga a formátum új, és nem véletlenül alakult úgy, hogy a médiában dolgozó testvérek keresik fel a néha hasonló pillanatokon átesett családokat. Az összetartásra és a közös sztorikra megy ki a játék, ami meglehetősen jól működik a casting miatt. Olyan emberekhez látogattak el D. Tóthék, akiknek van is mondanivalójuk. Az egyetlen hibája a Helló, tesó!-nak viszont éppen ez a direkt bensőséges légkör, túl belterjes egy kívülállónak: a Tóth-lányokról szóló részben egyszerűen túl sokat tudunk meg a forgatás részleteiről, amitől nem laza lesz a sorozat, hanem éppen ellenkezőleg, kissé erőltetett, és szereplők lesznek a műsorvezetők is. De legalább a Tóth Gabiékat nem kell félteni, elég sok történetet elevenítettek fel a Helló, tesó!-ban.

Tóth Gabiék a nagyszülőkkel. Fotó: Spektrum Home

Beszélnek a szüleikről, hogy az apjuk nagyon sokat dolgozott, később pótolták csak be a kimaradt időt. A műsorban visszamennek Tapolcára, és találkoznak egykori énektanárukkal, Kati nénivel, aki annak idején felfedezte Tóth Verát az iskolában. Kati néni se nagyon látott még olyan esetet, hogy két ilyen hang szülessen egy helyre, és szerinte a Tóth lányoknál a családi háttér volt a legfontosabb, hogy amikor Tóth Verának Budapesten volt a helye, költözött vele együtt mindenki.

A Helló, tesó! keddi adásában előkerül Tóth Vera testalkata is, hogy fejben hatvan kilósnak érzi magát, de leginkább az az érdekes, amikor a szakmai életükről mesélnek. Vagy hogy Tóth Gabi hogy emlékszik vissza a megasztáros időkre:

Amikor Vera a Megasztárban volt, úgy néztem rá, mint egy istennőre. Lóbáltam azt a rohadt transzparenst három órán keresztül.

Szigorúak egymással, Tóth Gabi szerint nővérének igenis több saját dalt kéne énekelnie, nem mindig másokét előadnia. Tóth Verának csak alkotótársra van szüksége: „mi tanulatlan zenészek vagyunk. Nem tudunk kottázni, nem tudunk zongorázni, mi hallás után tanulunk dalokat.”

Ezen kívül az is kiderült, hogy Tóth Gabinak kifejezetten fáj, hogy nincs benne a fesztiválos közegben, úgy fogalmazott, hogy nagy a szakadék a sikkes bandák és a mainstream között. Nehezen viseli, hogy a bulváros háttér miatt máshogy kezelik, szerinte nem fogadja be az underground.

Annyiból talán hasonlít a Helló, tesó! D. Tóth Kriszta már évek óta futó Elviszlek magammal című műsorához, hogy itt sem egy agyonvágott és szerkesztett koncepcióról van szó, hanem inkább az alanyokra támaszkodnak a részek, ami adhat üresjáratokat és erős pillanatokat is. Utaznak, meglátogatnak egy rokont, majd beülnek valahova, és közben boncolgatják D. Tóthék a testvérek kapcsolatát hétről hétre.

A Helló, tesó! keddenként megy a Spektrum Home-on este kilenctől, ma a Tóth-testvérek következnek. 

Kiemelt kép: Spektrum Home

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik