Kultúra

Van olyan asztal, ahol Sebestyén Balázs beszólásairól és Bochkor Gábor kapuzárási pánikjáról is lehet beszélni

Itthon sosem jött be igazán a late night show-k műfaja, ami lehet, hogy azért alakult így, mert Magyarország nem tud olyan iramban celebeket gyártani, mint amilyen gyorsan használja őket. Kevés is az olyan műsorvezető, aki annyira karizmatikus volna, hogy elvigye a hátán a klasszikus talk show-t. A legnagyobb baj viszont a hazai tévézésben a cukormáz: a szórakoztató műsorok meghívottai felvesznek egy szerepet, senki nem mond a másikról rosszat, nem mondja el rendesen a véleményét. Tök mindegy, mi a téma, egy igazi megszólalás nem csúszik a sorok közé. Ezzel csak annyi a baj, hogy baromi unalmas. Aztán megérkezett a Spektrum Home, átpozicionálták magukat, az esti sávjukban lecserélték a lakberendezést, és végre valami olyat hoztak össze, ahol érdekli is az embert, mit mondanak a celebek, színészek, színésznők, véleményvezérek és tévések. A Tesztbeszéd eddig abszolút pozitív csalódás: érdekes emberek magukról és a róluk kialakult képről beszélgetnek. Nem egy Való Világ, nincs VV Csoki, meg ÉNB Lali a törölközőjével együtt, viszont van humor.

D. Tóth Kriszta, Dobó Kata és Hajós András veszi a fel a versenyt a lakberendezéssel
A Spektrum Home nagyon ráerősít novemberben, és egyre többet tudunk a hamarosan induló műsorokról.

A Tesztbeszéd két adása ment le, és az egész a Lakástalkshow-s Lovász László fejéből pattant ki. Aki most egyből kapcsolna vissza a felújításokra, és a Travel Channelen találna vigaszt, annak azért jár a plusz információ, hogy Lovász csak kreatívként vett részt. Dombóvári István vezeti a kerekasztal-beszélgetést, ahol szúrós kérdéseket kapnak a vendégek, mindenkinek oda rúgnak, ahova fáj. Olyanokra kell gondolni, minthogy

Sebestyén Balázs, ha sok embert megnevettet azzal, hogy egyet megbánt, bemondja-e azt a poént?

Vagy Laár Andrásra a bolond vagy a bölcs jelző illik jobban. A közönség és az asztalnál ülő celebek is szavaznak, aztán kijön, hogy a közvélemény mit gondol a másikról. Az eredményt kibeszélik, és megtudhatjuk, hogy Sebestyén Balázs nem szereti, ha hozzáérnek, Laár András német orvos volt előző életében, Geszti Péter nem rágódik a kudarcain, Pokorny Lia pedig meg tudná bocsátani, ha a barátja ellopná a szerelmét. Itt szúrnánk azért közbe, hogy ha minden igaz, Dombóvári félreértette a touchy kifejezést, ami az elhangzottakkal szemben nem azt jelenti, hogy valaki állandóan simogatja az ismerőst és az ismeretlent, hanem hogy az illető, túl érzékeny, lehetetlenül hamar megsértődik.

Galéria
Fotó: Spektrum Home

Az első adásban néhol lehetett érezni, hogy ennyi dudás nem fér meg egy csárdában, és egymás szavába vágnak folyamatosan a szereplők, de legalább akartak beszélgetni. Őszintén tudtak az önirónia hiányával indítani, hogy mennyire nehéz ma egy jót poénkodni sértődés nélkül. De az is szóba került, hogy Geszti Péter félelemből nem akar-e politizálni, és hogy szerinte ha a politika valamit elért, az az, hogy már nem is akarunk beszélni róla. Egyedül Sebestyén Balázs volt az, aki arra nyomott Geszti esetében, hogy az érdektelenség helyett a félelem gátolhatja az ambícióit, vagy a közéleti szerepét. „És ez nem a Péter hibája. Az, hogy te nem mered elmondani [a véleményed], az nem biztos, hogy csak a te hibád. A jelenlegi rendszerben nem is biztos, hogy el is tudod, mert utánad nyúlnak, nem kapsz munkát, mert ellehetetlenítenek, mert nem hívnak. Most sajnos van egy olyan hullám – ami nagyon rossz, mert öncenzúrához vezet –, hogy inkább befogom a számat, és túlélek, minthogy kiállok és lekaszaboljanak.  És bármelyikünket lekaszabolnak nagyon könnyen” – ez egy elég erős rész volt Sebestyéntől, de gyakorlatilag bármelyik kérdésből idetehetnénk egy jobb idézetet, mindenki szívesen nyílt meg.

Hogy ez most azért van, mert sokan ismerik egymást, vagy jó a formátum, tök mindegy. Valamiért minden gond nélkül tárgyalja ki a Tesztbeszédben Borbély Alexandra, hogy bár a gyorsan jött sikereit meg kell lovagolnia, soha nem választaná a karrierjét a családja helyett. Kormos Anett a tőle megszokott nyers stílusával tehetségtelenezte le Árpa Attilát, aki a felvételre otthon hagyta a macsótempót, és pár perc alatt eljutott odáig, hogy a házasságában mit rontott el, és nem kívánna olyan férjet a lányának, mint ő maga. Bochkor Gábor sem jött zavarba, amikor a lehetséges kapuzárási pánikjáról esett szó.

Fotó: Spektrum Home

A Tesztbeszéd egyetlen buktatója mindig a casting, az első két adásra erős nevek kerültek elő, bármikor megállta volna a helyét a műsor az RTL Klubon is, de reméljük, hogy az évad végéig kitartanak a karakterek. A Spektrum Home meg jó úton halad, hogy egy idősebb, de nyitott közönséget húzzon át a lakberendezésről a kilenc órás sávra. Az új műsoraik közül a Tesztbeszéd mindenképpen a drágábbak közé tartozik, de jó lenne, ha megmaradna a show az első évad után is.

A Tesztbeszédet hétfőként, este kilenctől lehet nézni a Spektrum Home-on.

Kiemelt kép: Sepktrum Home

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik