Kultúra

A jövő héten zár a Frida Kahlo-kiállítás

Már több mint 200 ezren tekintették meg a Magyar Nemzeti Galériában a Frida Kahlo-kiállítást. A közgyűjtemény szerint a mexikóvárosi Museo Dolores Olmedo remekműveire épülő, az életmű egészét átfogó tárlat az év legsikeresebb kiállítása Magyarországon.

A kiállítás az utolsó hétvégén, szombaton és vasárnap is hosszabbított nyitva tartással, este 10 óráig várja majd a látogatókat – írja az MTI.

A nagy sikerű tárlat egy hét múlva, november 4-én fog bezárni.

A Magyar Nemzeti Galéria közleménye szerint a 20. század egyik legmeghatározóbb női művészének, a mára ikonná vált Frida Kahlónak a műveiből rendezett kiállítás régi adósságot törleszt. A közönség ugyanis már régóta várta a csak sok évvel halála után világhírűvé vált, ám azóta is töretlen népszerűségnek örvendő mexikói művész magyarországi bemutatkozását.

A festőnő születésének 111. évfordulóján megnyílt kiállításon összesen 35 alkotás, 26 festmény és 9 rajz tekinthető meg. A tárlaton a művész védjegyévé vált önarcképei mellett olyan meghatározó művei is szerepelnek, mint az egyik legelső vászonfestménye, életrajzi ihletésű képei és portréi, illetve szimbolikus tartalommal telített alkotásai is.

Kiemelt fotó: AFP Photo/NurPhoto/Mairo Cinquetti

Ajánlott videó

Olvasói sztorik